El passat 16 de gener els socis de GAP Cooperativa van aprovar de manera majoritària, en el decurs de l’Assemblea General Extraordinària celebrada a Juneda, la creació de la Fundació Ara Garrigues, amb una aportació inicial de 500.000 € i amb el principal objectiu de donar suport a projectes de caràcter empresarial, innovació i recerca desenvolupats a les Garrigues; així com un canvi en la gestió de la planta de tractament de purí VAG SL, amb l’entrada a l’accionariat d’un grup empresarial especialitzat en el sector energètic amb l’objectiu de donar un impuls i una major viabilitat a aquesta planta.

Per una banda, els socis i sòcies del GAP van aprovar la creació de la Fundació Ara Garrigues, que tindrà com a principal finalitat “donar un nou impuls i dinamitzar l’economia de la comarca, crear ocupació i fixar a la població al territori, col·laborant en la creació de nous llocs de treball donant suport a projectes de caràcter empresarial, social i mediambiental, a més de promoure la innovació i la recerca a projectes que han de néixer i créixer a les Garrigues”. La creació de la fundació, ja anunciada amb motiu de la constitució del GAP SCCL, començarà a treballar amb una aportació inicial per part de la cooperativa de 500.000 €.

Així mateix, en aquesta assemblea es va aprovar l’entrada a l’accionariat de la planta de tractament de dejeccions ramaderes VAG SL (propietat de GAP SCCL) d’un grup empresarial de referència en el sector energètic. Amb la finalitat d’impulsar i consolidar el tractament de purins, els socis i sòcies de GAP Cooperativa que van aprovar la venda de part de les accions als nous socis. Tot i aquests canvis de gestió, la planta continuarà, com fins ara, tractant part dels excedents dels purins produïts a les granges de la cooperativa. Aquesta decisió tampoc afectarà a la plantilla de treballadors de la planta que mantindran els seus llocs de treball.

Categoria: Comarca
Etiquetes: , ,