7è Festival de repic de campanes de les Garrigues a Bellaguarda

Aquest dissabte 25 de maig, el Consell Comarcal de les Garrigues ha organitzat juntament amb l’Ajuntament de Bellaguarda, el Centre d’Estudis i els Campaners de les Borges Blanques el 7è. Festival de Repic de Campanes de les Garrigues.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és donar a conèixer el ric patrimoni arquitectònic campaner de les Garrigues, afavorir el manteniment dels campanars, conèixer els diferents tocs que encara es conserven i incentivar el coneixement del món campaner.

Programa del Festival:

17.30 h Rebuda dels participants a l’ajuntament, visita guiada pel municipi, el Pou de la Vila que finalitzarà a l’Església amb la visita de les Pintures retrobades a càrrec de l’Associació Cultural els Vilàs.

18.30 hPujada al campanar amb vistes del poble i l’entorn.

19.30 h Inauguració del Festival a la Sala Polivalent, a càrrec de: – Benvinguda per part de l’Alcalde de Bellaguarda, Jaume Masip – Associació Cultural els Vilàs de Bellaguarda a càrrec de Dolors Montagut – President del Centre d’Estudis de les Garrigues, Miquel Andreu – President de la Cofraria de Campaners, Ramon Gené.

20.00 h Xerrada sobre el món campaner a càrrec de Ignasi Cortés Giné, exalcalde d’Os de Balaguer, campaner i membre de la Confradia de campaners de Catalunya.

20.30 h Sopar a la Sala Polivalent. Inclou: Entrepà, beguda, gelat i café al preu de 6€ (entrepans de tonyina o pernil a escollir).

21.30 h Actuació del repic de campanes a càrrec dels campaners assistents i projecció a la paret de l’església del repic de campanes.

22.30 h Concert a l’Església a càrrec de CAMERATA ADAGIO, on interpretaran peces clàssiques, bandes sonores de pel·lícules, cançons d’ABBA, dels Beatles entre d’altres.

Categoria: Cultura