Els membres del Club de tast d’oli del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella han realitzat la darrera sessió visitant el projecte de producció ecològica d’oli del Molí dels Torms – Olicatessen, amb un tast d’oli entre oliveres.

La rebuda dels assistents ha estat al mateix molí d’oli ubicat a les afores del municipi dels Torms, on hi ha una col·lecció de varietats d’oliveres recuperades.

A continuació el grup s’ha desplaçat fins a una finca situada a la partida de la Vallcansada on Venanci Guiu, soci del Molí dels Torms i membre del Panell de Tast d’Olis de Catalunya, ha explicat la forma de conrear les oliveres de manera ecològica i l’elaboració dels seus olis prèmium.

Finalment la jornada ha acabat amb un tast de tres olis d’Olicatessen entre oliveres: un d’arbequina madur, un d’arbequina més verd de collita avançada i un cupatge d’olis de varietats recuperades.

A la jornada hi han assistit 20 membres de Club de tast del CCOC, alguns procedents de la Catalunya Central i de les Terres de l’Ebre.

El Club de Tast va nàixer el 2015, fruit de la col·laboració entre el Cicle formatiu d’Olis i Vins de l’INS “Josep Vallverdú” de les Borges Blanques i el CCOC. Està conduït per Josep Mª Audí, professor del Cicle d’olis i vins i membre del Panell de Tast d’Olis de Catalunya.

La sisena edició del Club de Tast començarà el setembre de 2020, és obert, i té per finalitat reunir persones de diferents perfils: moliners, pagesos, empreses del sector del turisme i qualsevol persona interessada en la cultura de l’oli, per tal de tastar dife­rents olis, comentar i debatre les darreres novetats en sector.