El PLA, Festival de Cine Rural de Juneda se’n va de viatge. I ho fa a Cuba, concretament a la seva capital, l’Havana, on el seu director, Joan López Alonso, estarà presentant el jove festival als assistents després d’anunciar la col·laboració entre les dues mostres de cinema.

La Mostra de Cine Espanyol de l’Havana, que cada any acostuma a convidar-hi un festival cinematogràfic (l’any passat va ser el torn del DocsValència), enguany ha escollit el Pla i l’hi ha cedit un espai en la seva programació. Allà, s’hi explicarà la naturalesa d’aquest festival emergent i la terra d’on és originari, acompanyant així la projecció de quatre dels curtmetratges rurals espanyols més destacats dels últims anys.

El curtmetratge “Partículas sin masa”, del director lleidatà Joel Munu, l’últim guanyador del Premi a Millor Curtmetratge del festival junedenc, atorgat pel seu Jurat Oficial, n’és un dels escollits. També es presentarà la nominada al Gaudí “El día que volaron la montaña”, de l’Alba Bresolí, “L’avenir”, de Santiago Ráfales, millor curtmetratge espanyol a la Seminci de Valladolid i “Trenc d’alba”, de l’Anna Llargués, que també va passar per Juneda en la seva primera edició fora de competició.

Altres de les sessions i convidats de la mostra cubana són “El fantástico caso del Golem”, amb la presència de Brays Efe, “Te estoy amando locamente” amb col·loqui de La Dani, nominat a millor interpretació revelació als Goya i els Gaudí d’enguany, el documental nominat al Goya “Iberia, Naturaleza Infinita”, de Arturo Menor, també present al festival o la sèrie “La Ruta”.

Categoria: Cultura
Etiquetes: ,