El proper dissabte, 16 d’octubre, a les 16.30 hores, l’artista Erik Schmitz acabarà de muntar, en directe, la seva obra ‘Refugi’, la culminació d’una obra col·laborativa iniciada l’any passat a La Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles.

Durant tota l’activitat, que serà a l’aire lliure, hi haurà un acompanyament musical a càrrec de Lauzeta, un duet folk de Lleida format per Nuria García i Joan Baró que s’endinsa “en l’univers màgic i meravellós de la música celta”. Durant la trobada també se serviran vins ecològics i de muntanya del celler Mas Blanch i Jové.

L’escultura de Schmitz pretén, com el seu nom indica, “donar aixopluc a través de la forma representativa d’una guineu, que vol establir el vincle amb la fauna de la zona”. D’aquesta manera, es tracta “d’un acte simbòlic que recau en l’acció de les persones per generar aquest espai de protecció i prendre consciència de la necessitat dels nostres gestos vers l’entorn per assegurar que, a través d’una convivència sana, mantinguem un ecosistema ric que repercuteix positivament al nostre benestar”, segons explica l’autor.

Un cop instal·lada l’estructura principal, els participants ho completaran amb materials orgànics propis de la vinya, “la voluntat és de ser respectuosos amb el paisatge natural i reflexionar sobre la condició efímera i la importància d’actuar i protegir amb perseverança l’entorn”.

‘Refugi’ s’incorporarà de forma permanent a La Vinya dels Artistes, un itinerari artístic a l’aire lliure, entre oliveres i vinya, que recentment ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Local i que compta amb obres de creadors com Carlos Pazos, Guinovart, Susana Solano, Eva Lootz, Antoni Llena, Evru, entre altres.

L’autor Erik Schmitz Coll

Erik Schmitz Coll és un artista nascut a Alemanya i crescut a terres de Ponent que utilitza l’art “com a mitjà per comunicar-se i manifestar pensaments”. Concep la creativitat “com una via intuïtiva, subtil i suggeridora entre l’artista i l’espectador-receptor”. Li interessa el concepte, però la seva prioritat és que “l’observador rebi i s’identifiqui amb l’obra”. És per això que els protagonistes de les seves creacions són la figura humana i animal, la vegetació, el paisatge i la geografia. 

El preu de venda de l’entrada a taquilla el dia de l’espectacle és de 15 euros per adult i 5 euros pels menors d’11 a 17 anys. Els menors d’11 anys tenen entrada gratuïta. Ja es poden comprar entrades, anticipadament, al web del celler a 12 i 3 euros, respectivament.