El pròxim dia 27 de juliol, a les 20 hores, la plaça de l’U d’Octubre de les Borges Blanques serà l’escenari d’una apassionant batalla d’improvisació que enfrontarà, per primera vegada, freestylers i glosadores. Aquest emocionant esdeveniment, mai vist fins ara, comptarà amb la participació de les reconegudes associacions Catalunya Freestyle i Cor de Carxofa, dues entitats que destaquen pel seu talent i creativitat en l’àmbit de la improvisació.

Catalunya Freestyle és una associació que promou la cultura del freestyle i fomenta la participació de joves talents en esdeveniments d’aquesta índole. Per la seva banda, Cor de Carxofa és coneguda per la seva habilitat en la glosa i la improvisació poètica, captivant sempre el públic amb les seves actuacions.

Aquesta batalla d’improvisació s’emmarca dins de la celebració del Correllengua, que aquest any rendeix homenatge a la figura de la filòloga Carme Junyent, reconeguda per la seva dedicació a la llengua i la cultura catalana. Carme Junyent és una referència en l’àmbit de la filologia catalana, destacant pel seu compromís amb la difusió i preservació de la llengua. El Correllengua és una iniciativa popular que se celebra anualment en els territoris de parla catalana, amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua  i fomentar-ne l’ús social. La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) n’és l’entitat impulsora, a la que se suma també Òmnium Cultural.

La celebració del Correllengua s’iniciarà a les 10 hores davant de la Biblioteca Marquès d’Olivart, amb la lectura del manifest i l’encesa de la flama. A partir de les 20 hores, la primera gran batalla d’improvisació posarà cara a cara els freestylers Aser, Ainhara, Demepe, Xinako Joel Marina, MT Black (Host) i DJ Alar i els glosadors Laureta Ferrer, Arnau Sargatal, Gerard Viladomat, David Ibáñez, Marc Barceló “Ramellet”, Laia Pedrol, amb Clara Ayats al violí i Genís Tomàs a la guitarra.