Les Borges Blanques participa aquest dissabte, 18 de maig, en la 12a edició de la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d’Europa que coincideix amb el Dia Internacional dels Museus i en què diversos equipaments com l’Espai Macià i Cal Gineret obriran les seves portes fins a mitjanit. Així mateix, aquest dissabte l’Ajuntament de les Borges també ha organitzat l’espectacle ‘Llepafils’ de la companyia Teatre al Detall dins del Cicle Baldufa.

La Nit dels Museus tindrà lloc de 20 a 23.30 hores a l’Espai Macià; el Centre d’Interpretació del Memorial Democràtic de la Guerra Civil, Cal Gineret; i el Museu d’antiguitats dels anys 50 i 60, Cal Pauet (que tancarà a les 23.00 hores). Totes les persones que visitin l’Espai Macià podran degustar una copa de vi. A més a més, a les 20.30 hores hi haurà un tast d’olis organitzat per l’Ajuntament de les Borges.   

També es podrà visitar, de manera gratuïta, el Museu Arqueològic de les Borges. Un equipament instal·lat a la sala d’exposicions que hi ha al segon pis del Palau Marqués d’Olivart, actual seu de l’Ajuntament,  i que aixopluga materials de diversos jaciments de les Garrigues.

Espectacle de teatre infantil

D’altra banda, la companyia de Teatre Al Detall, portarà aquest dissabte, a les 18 hores al Pavelló de l’oli, la seva obra ‘Llepafils’. Es tracta de la història d’un infant que només menjava patates fregides. Un espectacle per a tota la família que l’Ajuntament de les Borges ha organitzat en el marc del Cicle Baldufa. L’entrada infantil té un cost de 3 euros i de 2 euros per als adults.