Les Borges Blanques ja ho té tot a punt per celebrar aquest cap de setmana el Carnestoltes. Ho farà amb una gran rua pel municipi i tres propostes musicals que se succeiran durant la tarda de dissabte. El recorregut de Carnestoltes s’iniciarà aquest dissabte, a les 18 hores, a la plaça Europa, i la comitiva de participants disfressats anirà acompanyada pels tabalers del grup de diables Recerca de la capital de les Garrigues, que s’encarregaran d’amenitzar el recorregut.

En acabar la rua de Carnestoltes, a partir de les 19 hores, el Pavelló de l’Oli acollirà l’actuació musical de la formació barcelonina Lali BeGood, que oferiran un espectacle familiar amb diferents estils musicals i presentaran la seva darrera proposta, El jardí secret, amb el qual la banda aconsegueix tocar a grans i petits amb temàtiques com la importància d’equivocar-se, la gestió de les emocions, la grandesa de l’amor o l’excés de materialisme, entre altres, i amb estils musicals que van des del funky fins al reggae, passant per l’ska i el rock.

A la nit, a les 23 hores, tindrà lloc l’actuació de Versión Imposible, a càrrec del showman David Moreno, que visitarà les Borges acompanyat de cinc músics per fer un tribut en directe a diferents artistes de totes les èpoques i estils, com Dani Martin, Shakira, Julio Iglesias, Camilo Sesto, Eros Ramazzotti i Estopa, entre altres. En l’espectacle, els diferents integrants de la banda imitaran la veu dels diferents cantants donant lloc a un gran repertori amb bona música i un toc d’humor sobre l’escenari.

Els actes de la nit finalitzaran amb una sessió de discjòqueis a càrrec de MonDj, un artista barceloní amb més de vint anys d’experiència sobre els escenaris, que durà a la capital garriguenca les darreres novetats del panorama musical fins a les 4 de la matinada. Durant la nit, a més a més, hi haurà un sorteig de regals per a totes les persones que assisteixin a les actuacions disfressades. Els actes estan organitzats conjuntament per l’Ajuntament de les Borges Blanques i la Comissió de Festes borgenca.

Adhesió a la declaració contra la invasió d’Ucraïna i en pro de la pau

L’Ajuntament de les Borges Blanques s’ha adherit aquest divendres a la declaració del Fons Català de Cooperació i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau en referència a la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. El consistori borgenc subscriu l’aposta per la desmilitarització del conflicte així com l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de la Pau i en contra de la guerra, i en aquest sentit, dona suport a la declaració per la contribució d’un món lliure de violències i on es respectin els drets humans de totes les persones, essent conscients que aquests són vulnerats en conflictes bèl·lics. A més a més, l’Equip de Govern ha publicat un manifest en nom del consistori en què condemnen enèrgicament l’atac i la invasió militar d’Ucraïna ordenada pel govern de la Federació Russa, “en tant que violació flagrant dels drets humans i del dret internacional que té greus conseqüències a escala regional i global, i que hauria de comportar l’assumpció de responsabilitats de tota mena per part dels seus promotors”, detalla el manifest.

Continuen els balls d’envelat al Pavelló de l’Oli

Les Borges Blanques continua oferint actuacions musicals en el marc de la temporada de ball d’envelat al Pavelló de l’Oli, cada diumenge al vespre. En concret, aquest diumenge, 27 de febrer, portarà el seu directe al Pavelló de l’Oli la formació Paris La Nuit. Durant el mes de març, està previst que actuï el grup Atlantics, el pròxim 6 de març; la formació musical Mediterranea, el dia 13; l’agrupació Albert Show, el 20 de març i, finalment, el Group 43 el pròxim diumenge, 27 de març.

Places exhaurides per a l’Escape Room d’aquest diumenge

El consistori borgenc ha organitzat per aquest diumenge, 27 de febrer, un Escape Room pels carrers de la vila, de la mà de l’Oficina Jove de les Garrigues i de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials. L’activitat ha tingut tant èxit entre la població del territori i la comarca que, aquest dijous ja havia exhaurit totes les places, en cadascun dels dos torns que tenia previstos.