La capital de les Garrigues encara un cap de setmana carregat d’actes per a tothom, en què tindrà lloc una cantada d’havaneres, una jornada musical de la mà del Grup de Diables i Tabalers Borjuts, així com la presentació d’una obra que sintetitza la història d’Estat Català, a l’Espai Macià.

Els actes començaran aquest divendres a la nit, amb una cantada d’havaneres als Jardins del Terrall, que anirà a càrrec del Grup Xarxa. En concret, la proposta es desenvoluparà a partir de les 22 hores, i és a iniciativa de l’Associació d’Amics del Terrall, amb la col·laboració del consistori borgenc.

Aquest dissabte, 16 de juliol, les Borges celebra el Dia Borjut, una jornada carregada de propostes musicals i espectacles, que tindrà lloc a la Placeta i el Parc del Terrall a partir de les 17 hores. En concret, hi haurà festa de l’escuma, un concert de Versions per a Xics, un sopar, un espectacle de foc i una sessió de discjòquei. Les activitats del Dia Borjut són a càrrec del Grup de Diables i Tabalers Borjuts, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Presentació d’una obra sobre el centenari d’Estat Català

Aquest diumenge, 17 de juliol, l’Espai Macià acollirà la presentació del llibre ‘Estat Català (1922-2022): 100 anys d’independentisme’ polític (Editorial Base), coordinat per Tomàs Callau, qui anirà a càrrec de la presentació, i també per Frederic J. Porta, Marc Santasusana i Fermí Rubiralta. Es tracta d’una obra de síntesi que recull les principals aportacions del partit fundat per Francesc Macià el 1922 i que enguany compleix el seu centenari. La presentació, a càrrec de l’autor Tomàs Callau, tindrà lloc el diumenge 17 de juliol a les 11.30 h del matí a la segona planta de l’Espai Macià.

Darrers dies per participar al concurs de cartells de Festa Major

La Comissió de Festes de l’Ajuntament de les Borges ja està en ple procés de preparació de la Festa Major de la capital de les Garrigues, prevista per la primera setmana de setembre. En aquest sentit, s’ha convocat un concurs de cartells per anunciar el certamen, i les persones interessades a participar-hi, poden presentar les seves propostes fins al pròxim 25 de juliol.

Categoria: Cultura