El Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella ha seleccionat cinc obres d’art per a la quarta edició del projecte Oliverart 2021.

Oliverart compta amb dues categories, la modalitat 1 és per a exposicions temporals a la sala d’exposicions del CCOC, i la modalitat 2 és per a obres per a ser instal·lades de manera permanent a l’exterior, al passeig escultòric del Mirador del Coll de Bovera.

Els projectes han de ser de qualsevol disciplina artística com: la pintura, la il·lustració, l’escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània, i la temàtica ha de ser referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.

Referent a la modalitat 1, exposició temporal, han estat escollides les obres:

-La permanència de l’efímer, de Susana Malagón (Barcelona). Quadres que contindran fulles seques amb paraules estampades, seran paraules del municipi oblidades, vinculades a la ruralitat i a la cultura de l’oli.

-Males Herbes, de Digna Gros (Castelldans). Vestits fets amb teixits estampats amb motius de les males herbes de la zona de la Plana de Lleida.

Caos, de Sissi Salinas (La Granadella). Exposició de cartrons reciclats amb taques que representen el paisatge i les persones de la comarca.

Respecte a la modalitat 2, passeig escultòric, han estat seleccionades les actuacions:

-Escala al cel, de Jordi González  (El Masnou). Obra de fusta, constituïda per una desena d’escales de fusta reciclada de diferent longitud, recolzades les unes en les altres.

-Simbiosi, de Sergi Molina (Balaguer).Obra d’acer, es realizaran buits en una xapa d’acer corten que representaran el perfil d’una olivera.

El CCOC ha posat en marxa amb Oliverart un projecte innovador amb l’ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d’art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.

Categoria: Cultura