L’escriptor Carlos Taibo ha realitzat una xerrada aquest dijous, 2 de novembre, al Centre Cívic de les Borges Blanques per presentar el seu darrer llibre ‘Cuatro lecciones sobre decrecimiento, colapso, ecofascismo e Iberia vaciada’.

Carlos Taibo és un escriptor galleg, editor i exprofessor de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Madrid i ferm partidari del moviment antiglobalització, del decreixement, de la democràcia directa i de l’anarquisme.

Ha escrit més d’una trentena de llibres, en la seva majoria relatius a les transicions democràtiques a Europa central i oriental contemporània, així com sobre temes geopolítics d’interès general. Ha criticat durament la lògica del creixement econòmic, deslligant-lo del progrés i benestar, pel fet que el creixement econòmic afecta a totes les esferes: social, econòmica, política, etc.

El seu darrer llibre recull el contingut de quatre conferències seves que s’interessen per matèries pròximes entre si: la perspectiva del decreixement, la teoria del col·lapse, la discussió sobre l’ecofascisme i les tessitures que, a manera d’il·lustració de tot l’anterior, es revelen en la Ibèria buidada.

Categoria: Cultura