L’Ajuntament de les Borges Blanques ha preparat un programa ple de divertides i interessants propostes culturals, per tal de celebrar aquest Sant Jordi 2020, i que es preveu ben diferent a causa del confinament per l’alerta sanitària per coronavirus.

Així, la primera de les propostes ja està en marxa i consisteix a gaudir d’un vídeo amb un taller de manualitats impartit per Carles Fenoll, de Caramunt, Activitats i Tallers didàctics, sobre com elaborar flors de primavera i roses de Sant Jordi, que està disponible les xarxes socials de l’àrea de Promoció Cultural de l’Ajuntament de les Borges Blanques, la pàgina de Facebook https://www.facebook.com/culturaborgesblanques/; i el perfil d’Instagram https://www.instagram.com/culturaborgesblanques/.

A continuació, una vegada donada la possibilitat d’adquirir els coneixements bàsics per a fer creacions artístiques divertides en família, s’ha demanat a la ciutadania que decori i vesteixi els seus balcons amb la temàtica de la diada de Sant Jordi. Igualment, des del consistori també s’ha fet la petició, a tothom a qui li agradi escriure poemes o textos, que en faci algun dedicat a Sant Jordi, i que els enviï a promocioculturalborges@gmail.com per poder-los publicar per la diada a les xarxes socials. En aquest mateix sentit, per a aquelles persones a les quals els agrada dibuixar, se’ls anima a publicar la seva creació a les xarxes socials amb l’etiqueta #DibuixSantJordiBorges i anomenant a @culturaborgesblanques.

Però més enllà de les propostes en l’àmbit de les arts plàstiques, des de la capital de les Garrigues també s’ha pensat amb els amants de les arts escèniques i s’ha programat l’obra de teatre virtual:  ‘Lo drac, la princesa i un tal Jordi’, de la companyia Mai-Tant Teatre, la qual està prevista que es difongui el mateix dia 23 d’abril, a les 17h, des del canal de Youtube de cultura de les Borges Blanques: https://www.youtube.com/channel/UC3zktWkFuCWapO1rFWZtPRw/.

Concurs Sant Jordi 2020 de treballs sobre Francesc Macià

Finalment, des de l’Espai Macià de les Borges, ja que aquest any es commemora el 89è aniversari de la proclamació de la República catalana que va fer Francesc Macià, l’avi i president de la Generalitat republicana, el 14 d’abril de 1931; aquest Sant Jordi s’ha organitzat un concurs de treballs sobre la seva figura, obra o transcendència.

Els treballs poden ser un mural, una auca, un cartell, un PowerPoint, entre altres propostes creatives. Totes les persones que ho desitgin, poden participar-hi i optar a guanyar diversos premis, com un diploma honorífic i un lot d’obsequis, que canviarà segons l’edat del que presenta l’obra. Pot anar des d’un lot de material escolar, a un lot de productes locals.
Per consultar les bases del concurs, només cal entrar a l’enllaç de la pàgina web de l’Espai Macià: http://espaimacia.cat/actualitat/123/concurs-de-sant-jordi-2020-treballs-sobre-francesc-macia?fbclid=IwAR1qyGp5OjD7W39cv_TdY6jnlD4RNmoN-hufvjE0eIE10BQpaOh_IbdB67M