L’Ajuntament de les Borges Blanques ha programat una nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni, per aquest dissabte, 10 d’octubre, amb visites guiades i gratuïtes a l’Espai Macià i a l’antic moli d’oli de Cal Gineret. El mateix dissabte, a les 18 hores i al Pavelló de l’Oli, hi ha previst l’espectacle de titelles “El monstre de colors”, de la companyia Tutatis Produccións, dins del cicle Teatre Baldufa, i amb entrades al preu de 2 euros. Finalment, el dilluns, 12 d’octubre, al Pavelló de l’Oli, el consistori durà a terme una sessió doble de cinema, cada una de les dues projeccions amb entrades a 5 euros, amb la pel·lícula “Trasto”, a les 17.30 hores, considerada apta per tots els públics i especialment recomanada per a la infància; i el documental “Eso que tu me das – Última charla con Pau Donés”, del periodista Jordi Évole, a les 19.45 hores.

Jornades Europees de Patrimoni 2020

Visita guiada a l’EspaiMacià, centre d’interpretació del que fou president de la Generalitat de Catalunya. El qual té un gran lligam amb la població de les Borges Blanques. L’equipament cultural fa difusió del llegat, de la figura, la trajectòria i la manera d’entendre el món de Francesc Macià i neix amb una clara vocació d’esdevenir un punt d’aturada imprescindible del turisme que visiti les Borges Blanques.

Visita guiada a l’antic molí d’oli de CalGineret, refugi antiaeri durant la Guerra Civil, que s’ha museïtzat i s’hi ha incorporat un equipament audiovisual permanent per viure una experiència que recrea la història en primera persona d’una parella que vivia a les Borges l’any 1938. A més a més, amb la recuperació d’aquest equipament -en què s’ha deixat al descobert les voltes de canó existents-, les Borges Blanques ha volgut conservar el patrimoni històric i cultural del municipi.

Per garantir les mesures de seguretat de la Covid-19 és molt important que les persones que hi assisteixin segueixin les següents instruccions: és obligatori l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic; hi haurà 1,5m de distància entre les persones que visitin els espais; a cada espai hi podran accedir 6 persones màxim; i s’haurà de fer reserva prèvia en el formulari que es pot trobar a la pàgina web www.culturaborgesblanques.cat.