Benvinguts a Pagès La Festa tindrà una presència destacable a la demarcació de Lleida. Enguany, la gran festa de la pagesia catalana torna a la demarcació i arreu de Catalunya els dies 1 i 2 de juny, un cap de setmana que els visitants podran gaudir de més de 60 experiències agroturístiques a la demarcació de Lleida: 17 explotacions, 21 restaurants, 16 allotjaments rurals, i 13 activitats complementàries, inscrites fins al moment i que poden anar en augment durant aquests últims dies previs a La Festa. Les reserves ja estan obertes i es poden fer a través de la pàgina web (www.benvingutsapages.cat).
Lleida, una demarcació que destaca pel número d’explotacions i restaurants inscrits, ofereix un gran potencial amb la visibilització del sector fructícola i hortícola que es trobarà en plena campanya. Els visitants podran descobrir les comarques de les Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià, Solsonès i Urgell on es divulgarà l’origen dels productes agroalimentaris i la importància del consum de proximitat, i es generaran relacions entre els productors, elaboradors, restauradors i consumidors, apropant el món urbà i la pagesia.
També tindran l’oportunitat d’omplir el rebost de casa seva, comprant directament als productors, com ara a Cal Valls (Pla d’Urgell), una explotació ecològica d’horta, amb obrador on elaboren conserves de vegetals, llegums i sucs; o, el Molí dels Torms (Garrigues), que elabora un oli d’oliva verge extra ecològic d’alta qualitat, reconegut pel seu valor organolèptic. Al llarg del cap de setmana podran assistir a experiències com descobrir la mecanització del camp a l’horta de Lleida (Segrià) de la mà de la Granja Pifarré; o, un tast de vins de la DO Costers del Segre (Noguera), organitzat per Castells de Lleida. Degustar la gastronomia catalana és un altre objectiu de Benvinguts a Pagès La Festa. Tots els interessats podran menjar a llocs com el Restaurant El Dien (Noguera) o el Restaurant El Cau de Guimerà (Urgell). Per completar el cap de setmana, podran viure una experiència de turisme de proximitat en allotjaments coma Casa Olivé (Pla d’Urgell), que ofereix una experiència rural sostenible i respectuosa amb la natura; o, Corral de Lladurs (Solsonès), uns allotjaments rurals a peu del Prepirineu i envoltats de camps de conreu i boscos. Tots ells són projectes empresarials arrelats al territori i que contribueixen al desenvolupament local i econòmic de les zones rurals.
La iniciativa se celebra de forma simultània a tot Catalunya amb més de 450 experiències agroturístiques: prop de 100 explotacions, 160 allotjaments, 50 promotors d’activitats, 10 elaboradors i més de 150 restaurants.