El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimecres, 11 de juliol, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a licitar, a través d’Adif, un contracte que permetrà optimitzar la circulació ferroviària en cinc estacions de la província de Lleida i en la de Tarragona, amb un valor estimat de 32,22 milions d’euros (IVA no inclòs).

Les actuacions consistiran en la redacció del projecte constructiu i l’execució de la renovació i instal·lació de nous enclavaments en les estacions d’Almacelles, Raimat, Juneda, Montblanc i Vilaverd. Amb aquesta inversió, s’incrementaran les prestacions de fiabilitat i eficiència de la circulació ferroviària en aquestes estacions.

El contracte comprèn el disseny i definició, la redacció del projecte constructiu i l’execuciódels treballs, així com les proves i posada en servei de les instal·lacions de seguretat, en concret, enclavaments, sistemes de detecció i protecció de tren i de telecomunicacions, senyalització fixa i lluminosa, integració en el Control de Trànsit Centralitzat, edificis tècnics, equips d’energia, vigilància i passos a nivell.