Des de l’Associació Talma s’ha apostat per un projecte empresarial integrador i amb visió de futur situat a l’espai actual del Centre de Jardineria, sota el nom de TalmaVerd; després de traslladar la botiga de les Borges Blanques al mes de maig.

Aquest nou projecte és integrador perquè engloba tots els productes i serveis que s’oferien fins ara a la botiga Talma de les Borges: planta d’exterior, planta d’interior, horticultura, flor tallada, floristeria funerària, i decoració d’esdeveniments (bodes, comunions i decoració de festes); i amb visió de futur perquè pretén complementar els serveis de jardineria, una de les línies empresarials amb més experiència i rendibilitat de Talma, i convertir-se en un gran espai de referència en jardineria i decoració de zones verdes.

Rosa Ticó, gerent actual de Talma, explica que “el trasllat de la botiga no s’entén, en cap cas, com un fracàs sinó com el resultat d’uns estudis de viabilitat econòmica que, a causa de la crisi sanitària i econòmica actual, han precipitat la decisió”. Afegeix que, des de l’entitat, “entomem aquest trasllat com una oportunitat de futur per a Talma: crearem un projecte empresarial basat en la jardineria, sector en el qual fa anys que hi treballem, i enfortirem aquesta àrea preservant els llocs de treball actual i, fins i tot, la creació de nous a llarg termini”. Aquesta mesura, per tant, no contempla l’acomiadament de cap professional de l’entitat.

L’escenari de l’Associació Talma aquest 2020 dibuixava un any de treball intens pel que fa a la implementació real de tot el previst al Pla Estratègic de l’entitat. Les accions previstes a l’àrea empresarial de Talma es basen sobretot en aconseguir una sostenibilitat econòmica a través de l’optimització dels recursos (humans i econòmics) en pro d’uns millors serveis a les persones i un millor impacte al territori.

En aquest sentit, la crisi sanitària pel Coronavirus i l’impacte econòmic que suposarà per Talma ha precipitat algunes mesures i decisions que havien de dur-se a terme d’una manera més progressiva al llarg dels propers quatre anys, com es el cas del trasllat de la botiga de les Borges.

Talma va començar els serveis de jardineria fa 20 anys, quan es van fer els primers passos en l’àmbit de la inserció laboral amb la creació de llocs de treball per a les persones amb discapacitat. Més endavant, al 2003 es va obrir el Centre de Jardineria i, posteriorment, les dues botigues. Talma Verd pretén aglutinar els esforços de tots aquests anys en un model de negoci
viable i, sobretot, convertir-se en un espai verd innovador i sostenible a la comarca.

Categoria: Economia
Etiquetes: , ,