Arran de la diagnosi del sector de la pedra que s’està duent a terme al Consell Comarcal de les Garrigues, s’ha constatat que, per una banda, hi ha demanda laboral (tant de paletes especialitzats en col·locació/restauració en pedra com professionals de la indústria de la pedra) i, per l’altra, les empreses tenen dificultats per trobar personal qualificat. Per aquest motiu, el Consell Comarcal ha organitzat visites de descoberta a empreses del sector de la pedra de les Garrigues i de l’Urgell els dies 7 i 20 de maig. La iniciativa també inclou la visita a l’únic Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Pedra Natural que hi ha a Catalunya i Espanya i que s’imparteix a l’Institut de Mollerussa.

L’objectiu és donar a conèixer a joves i persones interessades les sortides laborals al sector de la pedra i la formació relacionada amb aquest àmbit. Les visites són gratuïtes i hi haurà servei de transport a disposició de les persones participants.

Aquesta iniciativa està emmarcada en el projecte innovador i experimental “La pedra com un recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació” impulsat pel Consell Comarcal de les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell així com el del Segrià i l’Urgell.

El projecte compta amb cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i es desenvoluparà al llarg d’aquest 2019 i té com a objectiu general generar oportunitats econòmiques innovadores entorn de la pedra, fomentant la creació d’ocupació en l’àmbit territorial de les Garrigues, el Segrià Sec, l’Urgell i el Pla d’Urgell. A nivell específic, compta amb objectius més concrets com ara:

  • Contribuir a la preservació d’un recurs local amb potencialitats de generar oportunitats de negoci en altres sectors complementaris a la indústria i la construcció, com seria el turisme i l’agricultura (valorització del patrimoni, el paisatge i el producte local en un tot integrat).
  • Millorar la professionalització dels treballadors que tenen vinculació amb el sector de la pedra (indústria i construcció principalment).
  • Millorar la qualificació de joves en desavantatge laboral, residents en municipis de marcat caràcter rural, entorn de les sortides professionals associades al sector de la pedra.

Durant aquest any 2019 s’aniran realitzant un seguit d’actuacions, entre les quals es troben les visites a empreses del sector de la pedra, encaminades a aconseguir els objectius del projecte.

El programa de les Visites de descoberta es pot consultar al blog del Pla Estratègic de les Garrigues: https://www.lesgarriguesfentcami.cat/.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer mitjançant el formulari online, enviant un correu electrònic a nuria.alamon@raiels.cat o trucant al telèfon 696103559.

Categoria: Economia

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>