El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha assistit aquest dissabte a l’acte inaugural de la nova pista d’atletisme d’Arbeca, ubicada a l’Estadi Ramon Bellmunt. La inauguració s’ha fet coincidint amb la Trobada atlètica del Clubs Atlètics de les Terres de Lleida.

En el seu parlament, Joan Talarn ha dit que es trobaven davant el dia en què la Pista municipal d’atletisme d’Arbeca “inicia un llarg recorregut com a instal·lació de referència per a la pràctica i la competició atlètica a les nostres comarques”.

El president de la Diputació n’ha assenyalat com a exemple els més de 150 atletes participants a la Trobada atlètica, amb clubs de tota la demarcació, i ha expressat el suport de la Diputació de Lleida a tot allò relacionat amb la pràctica esportiva, que és “una de les millors eines de què disposa una societat per a transmetre uns valors” que ens ajuden a identificar-nos com a comunitats humanes saludables, cohesionades, integradores i respectuoses.

Un suport, ha dit Talarn, que és especialment notori en allò que fa referència a l’esport de base, femení i inclusiu, amb la qual cosa esdevé “una declaració d’intencions de la societat en la qual vivim i del futur que volem bastir”.

Pel que fa a la pista, es tracta d’una instal·lació homologada i, per tant, capaç per acollir competicions de caire oficial i no només escolars, com es feia fins ara. L’obra ha mantingut el camp de futbol i ha consistit en l’ampliació de quatre a sis carrils de la pista, que datava del 1984, a més d’incorporar els equipaments necessaris per a la pràctica de totes les disciplines atlètiques. L’actuació ha tingut un pressupost d’1,7 milions d’euros. Aquesta inversió s’ha realitzat després que a l’octubre de 2019 la DANA deixés les instal·lacions molt malmeses.

La diada ha estat organitzada per l’Ajuntament d’Arbeca, el Consell Esportiu de Les Garrigues i l’Escola d’Atletisme Arbeca Garrigues-Joventut Atlètica, i també hi han intervingut Sergi Pelegrí, alcalde d’Arbeca i regidor d’Esports; Lourdes Ravetllat, cap de la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat a Lleida; Mercè Rosich, presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme; i Ramon Solé, vicepresident primer del Consell Comarcal de les Garrigues. També hi han assistit, entre d’altres, Jordi Sarlé, president del Consell Esportiu de les Garrigues; Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC); i Anna Ribera, presidenta del Club Joventut Atlètica d’Arbeca. A més de gaudir de la competició, adreçada a les categories prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil, han efectuat una visita de les instal·lacions.