El Ple ordinari de setembre de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat aquest dimecres al vespre els convenis de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit i el consistori en matèria de seguretat viària, i sobre l’assumpció de les facultats de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació en vies urbanes.  

Així, segons ha exposat l’alcalde Enric Mir, a partir d’ara i a petició de l’Ajuntament, els cos de Mossos d’Esquadra col·laborarà en la llluita contra les infraccions de trànsit dins del nucli urbà, i podran sancionar els incompliments viaris dels conductors, de la mateixa manera que ja ho fa la Policia Local. Mir ha destacat que la mesura contribuirà especialment a lluitar contra els excessos de velocitat que es produeixen en algunes vies urbanes de les Borges.

La sessió plenària s’ha celebrat aquest dimecres, 2 d’octubre, ja que el darrer dijous va ser posposat com a protesta, arran dels empresonaments de 7 dels 9 integrants dels CDR detinguts el dilluns, 23 de setembre. Igualment, el Ple també ha aprovat la modificació de la Relació de Llocs de Treball 2019, arran de l’augment de feina a l’àrea d’Urbanisme, pel que s’incrementarà la dedicació dels dos tècnics adscrits, ja que fins ara era del 40% i passarà a ser del 60%.

De la mateixa manera, s’ha donat compte del període mig de pagament del 2n trimestre del 2019, situat en 26,53 dies; així com de l’informe de morositat del mateix període, que ha estat de 0 factures per un import de 0 euros.

Finalment, pel que fa a l’apartat de mocions, la sessió plenària ha aprovat una de suport a la Llei 24/2015 contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deutes, per part d’Endesa i altres companyies, que ha estat presentada per Junts per les Borges. Igualment, la mateixa formació n’ha presentat una que també s’ha aprovat, de suport per a l’anul·lació de l’ordre del President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de protegir les seus judicials amb els Mossos d’Esquadra.

Pel que fa a les mocions presentades pel grup de Borges per la República, l’Equip de Govern ha anunciat el seu vot favorable a la petició que l’estació de vigilància atmosfèrica de Juneda, sigui considerada com a estació de mesurament de l’impacte industrial i de trànsit; alhora que també han recolzat una iniciativa per a declarar Felip VI persona no grata al municipi borgenc.

En canvi, els responsables borgencs han anunciat que no recolzaran les mocions de Borges per la República que volen donar suport a l’emergència ambiental, climàtica i de residus i a la 3a vaga pel clima del 27s, ja que consideren que la majoria d’exigències que conté ja estan recollides al Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) aprovat recentment a la capital garriguenca, que supera amb escreix l’anterior PAES aprovat pel consistori. Alhora, també han rebutjat la proposta de creació d’una comissió d’estudi per la remunicipalització del servei d’abastiment de l’aigua, ja que, segons han exposat des de Junts per les Borges, el govern municipal que encapçalava ERC la va privatitzar fa 20 anys per les deficiències que es generaven amb la gestió municipal, i actualment les Borges gaudeix d’un molt bon servei que aviat es tornarà a adjudicar, amb les millors i més avantatjoses condicions possibles, per als borgencs i les borgenques.