El Subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat aquest dimecres, 19 de juny, al Vilosell on ha visitat aquest municipi garriguenc i ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Jordi Nogué. També ha visitat les instal·lacions del Celler Tomàs Cusiné acompanyat pel propietari i president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné. A la visita al celler, també hi ha participat l’alcalde.

En el decurs de totes dues visites, el subdelegat ha conegut la llarga tradició vitivinícola del Vilosell, així com les diverses iniciatives que s’hi han portat a terme com la Festa del Vi i les rutes d’enoturisme per donar a conèixer i visualitzar les diferents zones productores de vi a les comarques lleidatanes.

Millorar la competitivitat del sector vitivinícola és, tal com ha explicat el subdelegat José Crespín, “una de les prioritats i compromisos adquirits pel Ministeri d’Agricultura per consolidar la posició privilegiada del sector en el panorama productor nacional, així com el seu lideratge en els mercats internacionals on Espanya es situa com a segon país exportador en volum”.

Crespín ha assenyalat també que els cellers i la producció del vi “han assolit un rellevant grau d’innovació i dinamisme clau per al seu important posicionament en els mercats i, a més a més, s’han convertit en importants dinamitzadors econòmics i promotors turístics al voltant d’una de les produccions agrícoles més emblemàtiques de les comarques lleidatanes”

En aquest sentit, José Crespín ha destacat que Catalunya rebrà 4,5 milions d’euros per millorar la competitivitat del sector mitjançant l’adaptació dels productors a la demanda, la disminució de costos de producció i l’adaptació del sector als reptes de millora mediambiental, en el marc de la Política Agrària Comuna.

Es tracta de l’acord subscrit aquest passat dilluns, dia 17, entre la Conferencia Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural del Govern Despanya i les comunitats autònomes per distribuir un total de 75,7 milions entre totes les CCAA per promocionar programes de suport al sector vitivinícola nacional.

Segons aquests acords, Catalunya també rebrà 2,3 milions d’euros en ajuts per a inversions al sector del vi i 3,4 milions més per promoure i potenciar el consum de fruites i hortalisses entre els alumnes dels centres escolars catalans amb l’objectiu de contribuir al foment d’hàbits saludables d’alimentació.