El subdelegat del govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat aquest matí a la comarca de les Garrigues on ha visitat la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques i ha mantingut reunions de treball amb la Fundació Ara Garrigues i amb el Consell Comarcal i el Consell d’Alcaldes.

A la Cooperativa Sant Isidre, el subdelegat ha estat rebut pel president i vicepresident de l’entitat, Mario Bordell i Jordi Sans, respectivament, així com per altres membres del Consell Rector, amb qui ha recorregut les instal·lacions per conèixer el procés d’elaboració tradicional de l’oli d’oliva extra verge procedent d’oliveres arbequines que produeixen els socis de l’entitat. La cooperativa, fundada el 1.912, ha estat peça clau en el desenvolupament econòmic de la comarca i una de les pioneres de les Terres de Lleida.

El subdelegat ha informat en el decurs de la visita sobre les dades provisionals de producció d’oli d’oliva a la província de Lleida que es situa, a 31 de desembre de 2023, en 7.873 tones al conjunt de les 26 cooperatives oleícoles i 31 almàsseres industrials de Lleida.

Segons aquestes dades, les cooperatives, amb una producció estimada de 5.151 tones, representen, tal com ha explicat el subdelegat, “un significatiu 65% del total de l’oli produït a Lleida, mentre que les almàsseres industrials produeixen el 35% restant, xifres que indiquen l’important pes de les cooperatives i la seva capacitat productiva dins el sector oleícola lleidatà”.

Amb la visita, el subdelegat també ha volgut remarcar que “el 33% dels centres productius d’oli a Catalunya es situa a Lleida i que, segons aquestes dades provisionals de l’actual campanya, es produeix el 32, 58% de l’oli produït a la nostra comunitat”.

José Crespín també ha volgut destacar “l’enorme esforç del sector oleícola per seguir generant ocupació coincidint amb etapes de reducció de producció degut a la sequera prolongada” i ha fet una crida a fidelitzar el consum “d’uns dels productes estrella de l’economia lleidatana i de la dieta mediterrània”.

En el desplaçament a les Garrigues, el subdelegat també s’ha reunit amb el president de la Fundació Ara Garrigues, Francesc Cau, i altres membres del patronat directiu, per conèixer les iniciatives de projecció i impuls de la competitivitat de les Garrigues amb la finalitat d’augmentar, diversificar i generar nous llocs de treball que permetin dinamitzar l’economia de la comarca.

El subdelegat també ha mantingut una reunió de treball amb el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, el vicepresident Ramon Solé, i el president del Consell d’Alcaldes, Conrad Llovera.