L’Oficina Jove de les Garrigues, a través del Consell Comarcal de les Garrigues, ha ofert aquest mes de febrer una formació de primers auxilis adreçada a joves d’entre 18 i 35 anys, que va finalitzar el passat 22 de febrer, i en la que han participat 15 joves. La formació constava de dos cursos: Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) i Assistència Sanitària Immediata (ASI).

Aquests dos cursos van adreçats a les persones que, pel fet de desenvolupar les seves activitats envers un col·lectiu determinat, poden trobar-se en situació d’haver de prestar una atenció sanitària immediata. Amb aquesta formació es pretén dotar a les persones participants dels coneixements teòrics i les habilitats necessàries que permetin, en la mesura del possible, donar una resposta inicial i eficaç en cas de presentar-se una situació d’emergència sanitària, fins que els professionals sanitaris se’n facin càrrec.

En superar aquests cursos, els assistents han rebut dos certificats:

·       Assistència Sanitària Immediata Nivell II

·       Desfibril·lació Immediata

L’Oficina Jove, juntament amb els i les joves, s’encarrega d’escollir i gestionar els cursos subvencionats per la Direcció General de Joventut de la Generalitat del Departament de Treball, Afers Social i Famílies amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats formatives amb certificació a les persones joves de la comarca.