El Consell Comarcal de les Garrigues ampliarà aquest 2020 la capacitat de la deixalleria comarcal ubicada a les Borges Blanques davant l’augment del volum de deixalles dels darrers anys i la previsió d’incrementar-se més. També restaurarà enguany la deixalleria mòbil, que va quedar en desús després de patir un acte vandàlic.

Les obres de la deixalleria de la capital de la comarca responen a la necessitat d’ampliar-ne la capacitat, ja que només la recollida a les deixalles de les Borges Blanques i Juneda ha augmentat un 348% del 2015 al 2019 fins a arribar a les 400 tones l’any passat. Aquesta quantitat suposa el 4% del total del reciclatge de la comarca, que el 2019 es va situar al 40%. D’altra banda, l’ens comarcal té previst d’incrementar més el percentatge de reciclatge amb la implantació de sistemes més eficients. Aquesta actuació compta amb una subvenció de l’Agència Catalana de Residus de 49.430 €.

Així mateix, aquest any, es restaurarà la deixalleria mòbil comarcal. Es tracta de la instal·lació que va entrar en funcionament el 2009, però que, amb el temps, es va anar degradant fins que l’any 2014 va sofrir un acte vandàlic i ara es troba en desús. La inversió, subvencionada també per l’Agència Catalana de Residus amb 8.940 €, es destinarà a reparacions de coberta, reposició dels contenidors, i repàs de soldadures i xapa i pintura. La deixalleria podrà donar servei a qualsevol dels municipis de la comarca que ho sol·licitin.

Està previst que tant les obres d’ampliació de la deixalleria de les Borges Blanques com la millora de la deixalleria mòbil, s’iniciïn abans de l’estiu perquè els serveis estiguin en funcionament abans d’acabar l’any.