La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha visitat aquest dimecres, 19 de febrer al matí, la seu del canal Segarra-Garrigues, a Tàrrega, per conèixer de primera mà “aquesta infraestructura que ha permès una transformació del territori; preservar l’activitat agrícola i potenciar-la”.

Durant la seva visita, Budó s’ha reunit amb propietaris de la comunitat de regants per analitzar la situació actual i “valorar d’on venim, cap a on anem i quines són les projeccions de futur”. La consellera s’ha interessat pels temes “pendents” i s’ha compromès a “treballar conjuntament amb el territori” per resoldre’ls. “M’emporto els deures perquè, des del Govern i des dels departaments corresponents, puguem donar resposta a aquestes demandes”, ha explicat Meritxell Budó davant els mitjans de comunicació.

Les polítiques de cohesió territorial per fer més visibles els pobles que formen Catalunya és un dels objectius principals del Govern Catalunya. Per això, la consellera Budó ha visitat a la tarda les Borges Blanques i s’ha reunit amb alcaldes i alcaldesses del territori “per explicar la segona fase del programa ‘País Viu’ que, des de la Generalitat, hem impulsat per permetre el desenvolupament territorial, la lluita contra el despoblament. Per tant, garantir la igualtat d’oportunitats a totes les persones que, visquin on visquin, puguin desenvolupar el seu projecte de vida allà on hagin nascut, si aquesta es la en la seva decisió”.  

La consellera de la Presidència ha fet aquesta visita acompanyada del secretari d’Administració Local i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, de l’alcalde de les Borges, Enric Mir, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, entre altres responsables institucionals.

Al seu torn, Mir s’ha mostrat satisfet de què la consellera hagi pogut copsar sobre el terreny com l’arribada de l’aigua del Segarra-Garrigues està contribuint decisivament a consolidar l’economia productiva de les Borges i de les Garrigues.

Finalment, Setó, ha destacat que, avui hem pogut visitar les finques Campo Santo, de regadiu, i la finca de Puigpelat, de secà i regadiu, acompanyats pel vicepresident de la col·lectivitat número 10 del Canal Segarra-Garrigues, Albert Torrent, i des d’aquí hem apreciat la transformació del territori al passar de secà al reg, el que més enllà de permetre augmentar la producció, també permet fixar la gent al territori.