Aquest dimecres, 7 d’octubre, han comunicat els resultats dels tests PCR de cribratge que es van realitzar dilluns a la Residència l’Onada les Borges Blanques. En total s’han detectat 34 persones usuàries positives per coronavirus, la majoria asimptomàtiques o amb simptomatologia molt lleu. Paral·lelament, també s’han detectat 12 casos positius en professionals del centre, que estan en quarentena.

Per tal de mostrar una total transparència i seguint amb els procediments que van iniciar el passat mes de març amb la creació del Comitè de Crisi i Suport de L’Onada Serveis, cada dia enviaran un comunicat als familiars i es publicaran les dades actualitzades a la fitxa del centre a OnaCivitas.

Els equips tècnics de l’Onada les Borges Blanques i l’Onada Serveis han estat treballant en les últimes hores per controlar la situació al centre de les Garrigues i, després de formar-se amb cursos específics de Coronavirus, l’equip està preparat amb tots els coneixements i equipats amb tots els EPI’s necessaris per fer front a la situació.

Davant la davallada del personal, s’han substituït els perfils professionals amb companys i companyes d’altres centres de l’Onada i amb noves incorporacions. Aquests professionals estan en contacte directe amb els familiars en tot moment i aquests poden comunicar-se periòdicament amb les persones usuàries a través de trucades i de videotrucades.