L’Oficina Jove de les Garrigues ha organitzat un ampli ventall d’activitats per a joves durant aquest estiu, amb l’objectiu de proporcionar oportunitats formatives, lúdiques i esportives als joves de la comarca. Aquestes iniciatives pretenen fomentar la participació juvenil i la cohesió social dins dels municipis de les Garrigues.

El programa d’activitats arrencarà amb el curs de monitors i monitores de lleure, que se celebrarà del 25 de juny al 6 de juliol. Aquest curs està dirigit a joves majors de 18 anys i serà impartit per l’Escola Efa d’ACELLEC. El Consell Comarcal de les Garrigues subvencionarà una part del preu de la matrícula. Els alumnes que superin el curs obtindran el diploma i el carnet de Monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, una titulació reconeguda a nivell estatal expedida per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

A partir de l’1 de juliol i fins al 19 de juliol, tindrà lloc el projecte Prepara’t, dirigit a joves de 16 anys o més que hagin finalitzat l’ESO. Aquest projecte té com a objectiu proporcionar eines per a la incorporació al món laboral en feines d’estiu. S’ofereixen tres càpsules formatives: auxiliar d’oficina, cura d’infants i auxiliar de cambrer/a i cuina. A més de les competències específiques de cada sector, es treballaran competències laborals i digitals, i es faran diverses visites a empreses del territori.

Des del 28 de juny fins al 9 d’agost, es disputarà el Campionat de Futbol Sala Garrigues, amb la participació de diferents pobles de la zona sud de la comarca. Aquesta activitat té com a objectiu fomentar les relacions entre municipis mitjançant activitats mancomunades. La lligueta constarà de diverses jornades, culminant en una gran final el dia 9 d’agost al Soleràs.

Durant tot l’estiu, es promouran un gran nombre d’activitats destinades als joves en diferents municipis de la comarca, en col·laboració amb els ajuntaments. Entre aquestes accions destaquen la Setmana Jove Arbequina, tornejos de futbol a l’Albi i les Borges, la Festa del Jovent a Juncosa, el Soleràs i el Cogul, un triatló a la Pobla, làser tag a Granyena de les Garrigues i el Cogul, i tallers d’emprenedoria amb tastos de productes del territori. L’objectiu d’aquestes activitats és cohesionar els joves de les Garrigues i incentivar la seva participació dins del mateix municipi.