Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat aquest dilluns, 17 de juny, al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques la representació de l’obra de teatre ‘A foc lent’, una activitat que s’emmarca en la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució. L’acte ha comptat amb la presència de més de 130 alumnes de 5è i 6è de primària de l’Escola Joan XXIII i del Col·legi Mare de Déu de Montserrat.

L’obra de teatre ‘A foc lent’, interpretada per la companyia ‘Milnotes’, explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan. Amb aquesta iniciativa, Protecció Civil de la Generalitat vol apropar els consells de seguretat per gaudir d’una revetlla segura als joves de forma amena i dinàmica.

A la representació hi han participat l’alcalde de les Borges Blanques, Josep Farran, que ha donat la benvinguda, i eI director dels serveis territorials d’Interior a Lleida, Xavier Garrós. També ha assistit el cap de Protecció Civil a les Terres de Lleida, Sergi Turmo.

Després de la representació de l’obra, un membre de la Creu Roja ha ensenyat als infants els consells a seguir en cas de cremades o altres lesions, i membres dels Diables de les Borges han explicat com llençar petards de forma segura, quin tipus de petards hi ha al mercat i a quines edats van adreçats.

Enguany, l’obra de teatre es representarà a una desena de municipis, especialment dirigida a l’alumnat entre 4rt de primària i 1r de l’ESO de diferents centres escolars d’arreu del país. S’han fet representacions a Palafrugell, Manlleu, La Sènia, Altafulla, L’Hospitalet de Llobregat, Palau-solità i Plegamans, i Barcelona.

La peça teatral ‘A foc lent’ es representa des del 2016, i des de llavors s’han fet una seixantena de representacions a diversos municipis catalans i l’han vist més de 9.500 alumnes.