El Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal de les Garrigues, juntament amb l’Oficina Jove de la comarca, organitza el taller ‘Mirant dins l’armari’ per a sensibilitzar l’alumnat dels centres d’educació secundària sobre la diversitat sexual i de gènere. El taller l’imparteix Colors de Ponent i es realitza a petició dels centres i l’alumnat de la comarca. En concret, aquest dimecres , 17 de març, s’ha impartit el taller als quatre grups de 4t d’ESO de l’Escola Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques.

A més, el 10 i 11 de maig també tindrà lloc el mateix taller, ‘Mirant dins l’armari’, a l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, dedicat a l’alumnat de 4t d’ESO i al de l’aula oberta.

El taller fa ús d’una dinàmica i llenguatge adaptats a cada nivell educatiu i tracta temes com ara el mite del sistema sexogenèric per tal d’eliminar l’imaginari de ‘cos consumible’ o ‘cos desitjable’, la realitat de les persones intersexuals, les diverses formes d’afecte no heterosexuals o les diverses maneres de prevenir la LGTBIfòbia. 

A banda d’aquests tallers ja programats, restaran pendents cinc tallers més que tindran lloc aquest curs si la situació ho permet.