Aquest dijous, 27 de juliol, ha tingut lloc al Casal Marino de les Borges Blanques el lliurament de diplomes del projecte ‘Prepara’t’ de l’Oficina Jove de les Garrigues, amb la presència del president del Consell Comarcal, Antoni Villas; l’alcalde de les Borges Blanques, Josep Farran; la consellera del Consell Comarcal, Èrica Cunillera, la regidora de les Borges Blanques, Ivette Macià i de les tècniques de l’Oficina Jove. nike women’s air max 270 white shoes stores nike air jordan women’s shoes sex toys online custom baseball jerseys men sex toys best human hair wigs best jordan cheap jerseys adidas on sale cheap nfl jersey custom nba jerseys custom basketball jersey cheap lace front wigs adidas outlet nike air jordan 4

Per segon any consecutiu, l’Oficina Jove de les Garrigues ha organitzat el Projecte Prepara’t. Aquest projecte va néixer l’estiu passat davant la realitat de la situació de moltes persones joves que havent finalitzat l’ESO (de 15 a 20 anys), volen treballar a l’estiu però no tenen experiència professional ni formació postobligatòria, i que a més a més, tenen el handicap que la majoria són menors d’edat i moltes empreses no volen contractar-los. Enguany, davant la mateixa necessitat i l’èxit del programa de l’any passat, s’ha tornat a projectar amb característiques similars.

S’ha apostat per realitzar 4 càpsules formatives, una cada setmana de juliol, de 20 hores cadascuna, on s’han treballat les competències laborals, ja que l’objectiu principal és la inserció laboral en feines d’estiu, i també les competències digitals i les competències específiques del sector, amb visites a empreses.

La primera setmana es va iniciar amb la càpsula d’auxiliar de cambrer/a i cuina, amb 11 alumnes. Es va realitzar un esmorzar role-playing i es va externalitzar la formació de manipulació d’aliments i al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, de 4 hores, a l’entitat ACELLEC. La càpsula es va completar amb visites al bar la Pruna, el Restaurant Hostal Benet i a l’espai de Cal Gineret de les Borges Blanques.

La segona setmana va continuar amb la formació sobre cura d’Infants, amb 12 alumnes, i amb l’ajuda de la dietista-nutricionista del CAP que va fer un taller d’alimentació infantil,  i la infermera, que va fer un taller de primers auxilis. A més a més, es va realitzar una visita al Casal d’Estiu del SIS- Casal Marino de l’ajuntament de les Borges Blanques i a la llar d’infants i parvulari del Col·legi Mare de Déu de Montserrat.

La tercera setmana es va realitzar la formació sobre auxiliar d’oficina, que va comptar amb 15 alumnes i es van treballar aspectes de l’organització i gestió de la documentació amb una visita/taller a l’Espai Macià. També es va visitar el Consell Comarcal i la Biblioteca Marquès d’Olivart, on els alumnes van aprendre de primera mà el funcionament del servei de préstec i l’entrada de llibres, entre altres.

L’última càpsula finalitza el divendres 28 de juliol, d’auxiliar de supermercat, la qualcompta amb 12 participants. S’ha treballat amb una empresa externa per impartir temari més específic i s’han projectat visites a dos supermercats del municipi: Condis i Plus Fresc; que han explicat com funcionen i com s’organitzen.