L’Ajuntament de la Granadella des de dilluns 27 fins divendres 31 de juliol a les dependències de la Biblioteca Emili Pujol farà entrega de la moneda local  “Granadeuros”.

L’objecte d’aquesta mesura és promoure la reactivació econòmica dels comerços i serveis oberts al municipi de la Granadella. A aquesta mesura hi ha destinat 16.500 € procedent del pressupost de festes.

L’Ajuntament ha emès vals numerats per import de 5 € cadascun per a ser bescanviats als comerços i serveis locals adherits que reben el nom de “Granadeuros”.

S’entregaran 5 “Granadeuros”, és a dir vals per import de 25€, a cada persona major de 18 anys empadronada al municipi de la Granadella.

Els vals són acumulables i hauran de representar com a màxim el 50% de l’import de la compra o servei. Seran vàlids per ser entregats als comerços i serveis locals fins el 30 de setembre i cada comerç o servei adherit podrà bescanviar un màxim de 150 vals.

Fins al moment 24 comerços i serveis de la Granadella s’han adherit a la iniciativa, la llista dels quals està publicada al web municipal.

El disseny de la moneda local és un homenatge al guitarrista nascut el 1886 a la Granadella, Emili Pujol, ja que aquest any es el 40 aniversari de la seva mort, per aquest motiu al davant del val hi ha la figura d’Emili Pujol; la part del darrera del “Granadeuro” hi ha una imatge del campanar de l’església Santa Maria de Gràcia del municipi, coneguda també com la Catedral de les Garrigues.