L’Ajuntament de les Borges Blanques està enllestint les bases de la convocatòria pública de cinc places d’agent de la Policia Local de la capital garriguenca, que es preveu que es publiquin durant aquest pròxim mes de febrer i que el procés selectiu s’allargui durant uns cinc mesos.

Segons ha exposat la primera tinent alcalde, Núria Palau, fa un parell de mesos que els serveis tècnics municipals estan enllestint una convocatòria, que ja és a punt de publicar-se, i que ens permetrà fer cinc incorporacions a la vegada, que serviran per cobrir dues places que quedaran vacants per jubilació, una marxa voluntària per haver obtingut nou destí, i dues més per a regularitzar les que actualment ocupen dos funcionaris interins. A més a més, una d’aquestes incorporacions es farà pel sistema de concurs específic, reservat a mobilitat horitzontal, el que implica que només hi podran optar persones funcionàries de carrera, provinents de cossos de Policia Local de la resta de municipis de Catalunya, del cos de Mossos d’Esquadra, o de forces i cossos de seguretat de l’Estat, destinats a Catalunya.

D’aquesta manera, Palau ha afirmat que, tot i no tenir l’obligació de disposar d’aquest servei, ja que tenim menys de 10.000 habitants, el consistori passarà a tenir nou policies de carrera, enlloc dels sis agents actuals i dels tres interinatges, que integraven fins ara la plantilla de la Policia Local de les Borges, el que ens permetrà disposar d’un cos encara més professionalitzat, i preparat per a donar cobertura a totes les necessitats de seguretat, amb dos nous efectius de carrer, que fins ara habitualment estaven destinats a altres tasques. En aquest sentit, la responsable de la regidoria de Governació a la capital de les Garrigues exposa que actualment, amb una mitjana d’1,5 agents locals per cada 1.000 habitants, estem per damunt de la mitjana de Catalunya, i cal tenir en compte que a les Borges també tenim comissaria dels Mossos d’Esquadra, el que implica que també disposem de 2,3 agents més, de mitjana, per cada mil habitants.

Procés selectiu

Durant el procés de selecció, a banda de valorar els diversos mèrits, també es realitzarà una prova de coneixements culturals, d’aptituds físiques, psicotècnic i proves mèdiques.

Una vegada finalitzat aquest procés, els opositors que l’hagin superat hauran de fer el curs bàsic de l’Escola de Policia de Catalunya.