L’Ajuntament de les Borges Blanques ha adjudicat el contracte administratiu de l’obra d’urbanització del carrer Hospital i la plaça Anselm Clavé, que es preveu que s’iniciï durant el mes de setembre i es preveu una execució en 3 mesos i mig.

El regidor d’Urbanisme, Daniel Not, ha exposat que “era molt necessari actuar en aquest espai del Centre Històric de les Borges, ja que el clavegueram existent data dels anys 40 i és completament obsolet en un dels trams, on hem detectat filtracions en alguns punts; tot i que la xarxa d’aigua es troba en un estat prou correcte”.

L’actuació, emmarcada dins del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, preveu l’enderroc del paviment i del col·lector actuals; la renovació del tram superior de la xarxa de sanejament del carrer Hospital; la pavimentació del vial disposant voreres i calçades en un sol pla; i el nou disseny específic de la plaça Anselm Clavé.

Not ha afegit que, “donada l’estretor del carrer Hospital hem exigit que els treballs garanteixin la màxima mobilitat possible dels veïns, pel que l’actuació ha de permetre tenir en cada moment el mínim espai de treball obert, minimitzant al màxim les molèsties”.

Per a dur a terme el projecte han licitat 3 empreses i finalment ha estat adjudicada a una constructora lleidatana per un import de 128.018 euros, dels quals 22.218 euros són en concepte d’IVA.

Finalment, el regidor ha declarat que “aquesta actuació ens permet seguir millorant la imatge del nostre Centre Històric, fer més fàcil i amb major qualitat la vida als veïns i veïnes, alhora que dignifiquem un dels carrers on hi ha un element important del nostre patrimoni cultural, com és la popular i estimada Capelleta del carrer Hospital, que data del 1743 i actua com un dels motors del cada vegada més atractiu Barri Antic de les Borges”.

Categoria: Societat