Així, fins al dia 6 de març, el Casal Cívic de les Borges ha organitzat una activitat prèvia per a conscienciar i motivar a formar part dels actes del Dia Internacional de la Dona, en la qual es convida a aproximar-se al Casal, situat al carrer Màrius Torres, 3, de la capital garriguenca, i escriure els motius pels quals es participarà en les reivindicacions del 8M. Prèviament, aquest 28 de febrer, s’ha inaugurat l’exposició “Amparo Poch, el compromís d’una dona lliure, a l’Espai Macià, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius. L’acte va incloure una xerrada sobre “La lluita per la recuperació de drets i llibertats”, amb Maria Huguet, del Grup de Dones de Lleida.

Les activitats continuaran aquest divendres, a les 19 hores, amb la xerrada “Dona, bretxa salarial i treball no assalariat”, amb Elena Idoate, del Seminari d’Economia Crítica Taifa, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a la sala d’actes Maria Lois de la Casa de la Cultura de les Borges.

El dissabte, 7 de març, els actes començaran a les 9 del matí, amb un taller de 3 hores, per a aprendre a elaborar pancartes, a càrrec de Noctabul@s, organitzat per les regidories de Benestar Social i Joventut, a la sala d’actes Maria Lois. Tot seguit, a les 12 hores, la professora d’Història de la UdL, Antonieta Jarné, durà a terme la xerrada “Dona i Guerra Civil”, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a l’Espai Macià. Entre les 16 i les 18 hores del mateix dissabte, l’Oficina Jove ha organitzat una Comissió Participativa oberta a tothom per presentar els resultats de la diagnosi per al Protocol Contra les Agressions Sexuals, al Casal Marino. Finalment, a les 21.30 hores, al Pavelló de l’Oli, el Grup de Teatre Rellotge de Sorra Garriguenc interpretarà l’obra “Sense ordre no hi ha concert”, amb un donatiu de 4 euros a l’entrada i amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir les violències contra les dones a través de la participació directa de la ciutadania.

El diumenge, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 11 hores, el Grup Feminista Maria Rius ha organitzat una xocolatada i lectura del Manifest Feminista, davant de la Biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges. A les 11.30 hores, tindrà lloc la taula rodona sobre “Treball i rols de gènere”,  organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a la sala d’actes Maria Lois. A les 17 hores, hi ha previst l’acte de lectura del Manifest Feminista i de poemes escrits per dones, a càrrec de Meritxell Cucurella-Jorba i Anna Rufié, a la Plaça de l’Abadia. Tot seguit, a les 17.30 hores, l’Alicia Molina explicarà contes de Granotes i Gripaus, per a infants a partir de 5 anys, a la sala d’actes Maria Lois, a través dels quals les persones assistents hauran de decidir si una bruixa utilitzés la seva màgia per convertir-los en un animal, qui preferirien ser un gripau o una granota. Finalment, a les 18.30 hores, hi haurà el taller juguem amb qui som, a càrrec d’Alicia Molina, també per a infants i a partir de 5 anys, a la sala d’actes Maria Lois, en el qual les persones assistents jugaran amb els personatges que hauran triat al conte anterior, per descobrir de quantes maneres poden ser.

El dilluns, 9 de març, a les 17.15 hores, l’autora de “Sine especulo”, Maite Mateos Torres comentarà la seva obra a la sala d’actes Maria Lois. A les 18.30 hores, l’Àurea Vives presentarà la novel·la “El viaje del reencuentro”, a la mateixa sala d’actes Maria Lois.

En darrer lloc, el dia 11 de març, a les 18 hores, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de les Garrigues ha organitzat la xerrada “Com acompanyar les emocions dels nostres fills i filles”, al Pavelló de l’Oli, i a càrrec de Míriam Tirado.