L’Ajuntament de les Borges commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb l’objectiu de donar visibilitat a les violències masclistes que es produeixen i han augmentat en els darrers temps, i contribuir a la seva total erradicació. En concret, aquest dimecres a la tarda s’ha dut a terme una jornada sobre corresponsabilitat, avui dijous tindrà lloc un taller de prevenció de l’abús sexual infantil, i aquest divendres, 25 de novembre, tindrà lloc la lectura del manifest institucional.

L’objectiu d’aquesta jornada i de totes les activitats paral·leles que es desenvolupen a la capital de les Garrigues és conscienciar la societat sobre el creixent nombre de víctimes del masclisme i la necessitat de fer-hi front des de tots els àmbits de la societat, especialment en la infantesa i l’adolescència.

Un taller de corresponsabilitat i un per prevenir l’abús sexual infantil

En concret, la primera de les activitats prèvies ha tingut lloc aquest dimecres a les 17 hores al Casal Cívic de la capital garriguenca. Es tracta del diàleg obert ‘La corresponsabilitat i les violències quotidianes’, un taller impartit per La GÛspira, on han compartit experiències i creences al voltant del treball de cures, el sistema familiar, la socialització de gènere i les violències masclistes més quotidianes.

Igualment, per aquest dijous, 24 de novembre, la Sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d’Olivart acollirà el taller ‘Trencant silencis’ per a la prevenció de l’abús sexual infantil, que anirà a càrrec de Núria Guasch i Roser Guasch, autores del llibre Cicatrius, un recull de 21 relats narratius, lírics i dramàtics amb els quals pretenen trencar silencis i tabús, generar diàleg i trobar eines per a la prevenció de l’abús sexual infantil. En concret, l’activitat tindrà lloc a les 20 hores, i prèviament, a les 18 hores, a la mateixa Sala Maria Lois es comentarà l’obra ‘El camí de les aigües’ de Carme Martí, amb presència de l’autora.

Lectura del manifest institucional

Aquest divendres, 25 de novembre, l’Ajuntament de les Borges Blanques acollirà la lectura del manifest institucional impulsat per l’Institut Català de les Dones (ICD), el darrer dels actes que el consistori organitza amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta data assenyalada. En concret, la lectura del manifest tindrà lloc a les 12 hores al carrer del Carme de la capital garriguenca, just davant de l’Ajuntament.

Categoria: Societat