L’Ajuntament de les Borges Blanques ha començat aquest octubre l’esporga dels més de 700 arbres que hi ha als carrers i places del municipi, en alguns dels quals està provant una nova tècnica ecològica per a combatre malalties com la cendrosa, entre altres.

Així, els 5 integrants de la brigada municipal dedicats a aquesta tasca, més la persona de pràctiques que els ajuda, amb tres màquines elevadores i un remolc de jardineria i el camió de la brigada, estaran dos mesos duent a terme aquests treballs.

La brigada calcula que recollirà uns 35.000 kilograms de massa forestal i restes vegetals de l’arboreda pública borgenca, que després triturarà i que enguany, per primera vegada, transportarà fins al nou espai habilitat a l’abocador comarcal per a ubicar-hi les restes vegetals municipals.

Segons ha exposat el regidor Daniel Not, una altra novetat d’enguany és la utilització d’una nova tècnica d’esporga, en fase de proves en una cinquantena d’arbres, consistent a no fer una poda tan agressiva i retallar només les puntes de les branques, per a permetre que l’arbre tingui més força per a combatre malalties com la cendrosa, ja que ara no es poden utilitzar fitosanitaris com es feia abans. Si la tècnica que s’està provant funciona, l’any vinent s’aplicarà a la majoria dels arbres de la capital garriguenca.

Categoria: Societat