L’Ajuntament de les Borges renovat l’enllumenat de l’Avinguda Francesc Macià, en el marc de l’execució de la primera fase de la reforma d’aquest destacat vial de la capital de les Garrigues, que s’ha dut a terme durant l’any 2019, per a fer-lo més eficient i sostenible.

La remodelació ha permès modernitzar les instal·lacions amb pantalles de tecnologia LED, i un quadre elèctric dotat d’un sistema de control a distància, a l’hora que ha millorat les prestacions lumíniques del vial i permetrà generar un estalvi energètic considerable, quantificat pels tècnics responsables de l’actuació en un 64,4% del cost que tenia fins ara. Igualment, cal destacar la major sostenibilitat ambiental del nou enllumenat, que permet una reducció d’emissions de GEI de 6,32 t/any.

La reforma d’aquesta instal·lació ha estat cofinançada amb fons europeus a través de la línia d’ajuts de l’IDAE “Proyectos de entidades locales que favorezcan el paso a una economia baja en carbono (FEDER-POPE 2014-2020)” amb una aportació del 50%. En el cofinançament també hi ha participat la Diputació de Lleida, amb una aportació del 25%.