Aquest estiu, el Consell Comarcal de les Garrigues torna a posar en marxa el forfet per a les piscines després de dos anys d’inactivitat a causa de la pandèmia. En total, 18 municipis garriguencs s’hi han adherit, a més de Llardecans i Torrebesses (Segrià), aquests només per a joves de 12 a 18 anys de la zona d’influència de l’Institut l’Olivera de la Granadella. Aquest forfet serà vàlid de l’1 de juliol al 31 d’agost, coincidint amb el període d’obertura de totes les piscines en conveni.

El Consell Comarcal de les Garrigues actua com a promotor i dinamitzador de la iniciativa, que té com a objectiu promoure la cohesió comarcal, els intercanvis i l’amistat entre la ciutadania, especialment de les persones més joves de la comarca. Així mateix, es vol fomentar l’adquisició de l’abonament a cada poble adherit i donar la possibilitat a la seva població de poder desplaçar-se per les diferents piscines garriguenques.

Es tracta d’un projecte que va sorgir fa catorze anys des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal per fomentar la comunicació i interrelació del jovent de les Garrigues i en les següents edicions s’ha anat generalitzant a tota la població.

Per poder accedir a les piscines d’altres municipis adherits, els usuaris només hauran de ser titulars d’un abonament individual o familiar de les poblacions pertanyents a la campanya i hauran de mostrar el DNI o identificació d’empadronament. 

El forfet per als municipis de les Garrigues és obert a totes les edats, mentre que a les piscines de Llardecans i Torrebesses aquest abonament va adreçat únicament als joves de 12 a 18 anys de la zona d’influència de l’Institut de la Granadella (Bellaguarda, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juncosa, el Soleràs i els Torms) que també hi tenen entrada gratuïta i a l’inrevés.

Les poblacions garriguenques adherides a la campanya són: l’Albagés, l’Albi, Arbeca, Bellaguarda, les Borges Blanques, Castelldans, Cervià de les Garrigues, l’Espluga Calba, Fulleda, la Granadella, Granyena de les Garrigues, Juncosa, Juneda, els Omellons, la Pobla de Cérvoles, el Soleràs, Tarrés i els Torms.

Les Borges enceta aquest dissabte la temporada de piscines

Les Borges Blanques donarà aquest dissabte el tret de sortida a la temporada de les piscines municipals, que reobren fins al pròxim 2 de setembre. Durant aquestes setmanes, han tingut lloc els treballs de neteja i manteniment de l’espai, s’han omplert les piscines i s’han ultimat els detalls per poder donar inici a la temporada d’estiu.

L’espai de les piscines romandrà obert de dilluns a diumenge, en horari de 10 a 20 hores, i la venda d’entrades es durà a terme en línia, a través de la pàgina web piscines.lesborgesblanques.cat. Les persones usuàries tindran la possibilitat de comprar entrades individuals, abonaments individuals i paquets de 10 entrades i, en fer la reserva, es generarà un codi QR que caldrà mostrar a l’entrada de les piscines.

Els abonaments de temporada seran gratuïts fins als 4 anys. Per a infants i joves (dels 5 als 17 anys) tindran un cost de 20 euros, per als adults (a partir de 18 anys) seran de 35 euros, pels jubilats de 21 euros i per a les persones amb carnet jove de 25 euros.

Les famílies nombroses i les monoparentals tindran un 50% de descompte, i les persones en situació d’atur també tindran un 30% de descompte en els abonaments de temporada. Les persones que tinguin una discapacitat entre el 33% i el 49% només hauran de pagar la meitat del preu de l’entrada, i les que tinguin un grau de minusvalidesa superior al 50% tindran l’abonament totalment gratuït.

Les persones usuàries de les piscines podran escollir entre la compra d’entrades individuals, que oscil·len entre els 2,5 i els 4 euros, i també abonaments per a 10 sessions, per un preu entre els 15 i els 25 euros. Durant tota la temporada de piscines, a més a més, està previst dur a terme cursets de natació per a infants i per a adults a càrrec del Consell Esportiu i d’Impacte Gym, així com aquagym i aquazumba nocturn a càrrec de l’Associació de Dones i d’Impacte Gym.

El consistori borgenc també té previst, en les pròximes setmanes, habilitar diversos tendals a la zona de pícnic per oferir més ombra als veïns i veïnes que hi vulguin passar una estona i per mantenir aquest espai més net de pinassa.