El vicepresident de la Diputació de Lleida i alcalde de Torre-serona, Agustí Jiménez, i el president de l’Associació de Micropobles de Catalunya i alcalde de Riner, Joan Solà, han participat aquest dimarts en la presentació de la segona edició de la Fira de Micropobles de Catalunya, que se celebrarà a Planoles el 18 de novembre.

Amb el lema ‘Som batec rural’, l’Associació de Micropobles de Catalunya impulsa la segona edició de la Fira de Micropobles de Catalunya. Planoles serà el micropoble amfitrió de l’esdeveniment, que reunirà vint-i-cinc poblacions de les quatre demarcacions catalanes, el dissabte 18 de novembre de 2023, i donarà continuïtat a la celebrada el mes de novembre de 2022, a l’Estany. En aquella ocasió, la fira va ser considerada tot un èxit i va comptar amb una vintena d’ajuntaments i amb més de 1.200 visitants al llarg de la jornada. Per a l’edició d’enguany, deu municipis lleidatans hi seran presents: Josa i Tuixén, Peramola, la Granadella, Tarrés, Tiurana, Torre-serona, Massoteres, Pinós, Riner i Gósol.

Els micropobles participants comptaran amb un estand propi on podran mostrar-hi projectes en matèria d’habitatge, educació, oferta cultural, catàleg patrimonial, activitat turística, econòmica i productes locals.

Tarrés hi presentarà el seu projecte ‘Camins de Pedra’ per mostrar els atractius patrimonials, culturals i paisatgístics amb què compta aquest petit municipi de les Garrigues, mentre que Carme Freixa i Miquel Saña hi presentaran el seu nou llibre ‘La Tira de rutes: 50 excursions pel Ripollès’.

L’Associació de Micropobles de Catalunya posava en marxa aquesta iniciativa fa just un any amb la voluntat d’apropar a la ciutadania la diversitat i la realitat de les poblacions de menys de mil habitants de Catalunya al públic assistent. A la vegada, l’Associació busca també que la Fira sigui un espai de trobada que afavoreixi el coneixement entre els municipis. Es busca fer visible la realitat del món rural per mostrar a la ciutadania que pot trobar-hi una opció de vida.

El músic i compositor Manu Guix serà el pregoner de la Fira de Micropobles 2023, que es farà a l’àrea del Casino de Planoles el dissabte 18 de novembre entre les 10.00 hores i les 14.00 hores.

La programació de les activitats és la següent:

  • 00 hores.- Obertura dels estands
  • 30 hores.- A proposta de l’ajuntament de Vallfogona, Carme Freixa i Miquel Saña presenten el seu nou llibre ‘La Tira de rutes: 50 excursions pel Ripollès’.
  • 00 hores.- L’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) explicarà tot el que una associació com aquesta pot fer per als micropobles en matèria de mobilitat i transport.
  • 30 hores.- Acte institucional, Pregó de la Fira i ball de la Colla Bastonera del Masnou Ple de cops.
  • 00 hores.- Presentació del festival ‘D’aquí estant veig una estrella’ a proposta de l’Ajuntament de Riudaura.
  • 30 hores.- L’Ajuntament de Tarrés presenta el projecte ‘Camins de Pedra’.
  • 30 hores.- Ball de tancament de la Fira, amb Mini-stress (Associació Empordanesa de Música Popular i Tradicional).

A més dels deu micropobles lleidatans, hi participaran: Argençola, Campelles, Castellfollit de la Roca, Castellolí, Granera, les Llosses, l’Estany, Pardines, Planoles, Riudaura, Setcases, Sant Miquel de Campmajor, Susqueda, Toses i Vallfogona de Ripollès.