El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquesta tarda les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Mollerussa i les Borges Blanques.

Amb les obres en execució, el 57% dels habitants de les comarques del Pla d’Urgell i les Garrigues disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. A finals d’agost, s’hauran estès 16 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat que, sumats als 27 ja existents, connectaran 11 municipis entre el Pla d’Urgell i les Garrigues, amb 620.495 euros d’inversió.

A les Garrigues, el 33,7% del total dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió. La comarca fa un salt amb aquestes obres i una vegada acabades, permetrà oferir fibra òptica de la Generalitat a un total de 6.363 habitants dels municipis de les Borges Blanques i Puiggròs.

El conseller ha titllat l’arribada de la fibra òptica a les comarques del Pla d’Urgell i les Garrigues com un progrés que “permet combatre el despoblament de certs territoris”, i ha posat d’exemple la crisi de la Covid-19, que ha potenciat el teletreball “com a nova forma de treballar, i hem comprovat que es pot treballar des de qualsevol punt de Catalunya”. Puigneró també ha parlat de la importància que la connectivitat té com a dinamitzador de l’activitat econòmica de la zona, i en aquest sentit ha afirmat que “durant aquests propers dos anys, espero que no només ens quedem aquí, sinó que a partir d’aquesta xarxa que hem apropat a les comarques, puguem acabar de fer les ramificacions per arribar a la resta de municipis del Pla d’Urgell i les Garrigues”.

El president del Consell, Jaume Setó, ha remarcat que “la instal·lació de la fibra òptica és importantíssima per a la creació de noves empreses del canal Segarra-Garrigues i per la mateixa comarca en si, per les cooperatives i la venda d’oli”.

Així mateix hi han estat d’acord l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i l’alcaldessa de Puiggròs, Montse Ruiz, que s’han mostrat molt contents amb aquesta fita.

Montse Ruiz ha assenyalat que, per sort, “a Puiggròs no estem patint tant el despoblament, ja que el jovent fa vida al poble i és d’agrair”. Tot i això, ha remarcat que “l’arribada de la fibra ens farà un favor”.

Per la seva banda, Enric Mir ha comentat que “és un goig pels alcaldes de les Garrigues veure per fi que la xarxa de fibra òptica passa pel territori, sobretot per les oportunitats de futur que representa per l’economia dels municipis de la comarca”.

Finalment, els representants han agraït l’esforç de la Generalitat per fer arribar a aquestes comarques la xarxa de fibra òptica i han demanat a la Diputació de Lleida que també faci l’esforç per poder-ho desplegar al total de 24 municipis de la comarca.

Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya. Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació.