L’Agència Catalana de l’Aigua ha encarregat al Consell Comarcal de les Garrigues la redacció dels projectes de depuradora per a l’Albi, Cervià de les Garrigues i Granyena de les Garrigues. Així mateix, el Consell Comarcal esdevindrà agent gestor d’aquestes depuradores un cop estiguin en funcionament. Es preveu que durant la present legislatura es puguin adjudicar les obres de construcció d’aquestes infraestructures essencials per a la comarca.

Les futures depuradores d’aigües residuals de l’Albi i Cervià de les Garrigues són importants per a la comarca, ja que actualment les aigües d’aquests municipis van al pantà de l’Albagès. Pel que fa a la depuradora de Granyena de les Garrigues, es tracta d’una infraestructura que estava ja programada, però per a la qual encara no s’havia redactat el projecte.

Un cop estiguin construïdes, aquestes tres depuradores se sumaran a les sis existents a la comarca: les Borges Blanques, Arbeca, Bovera, la Granadella, Bellaguarda i Tarrés. Les cinc primeres estan administrades per l’ACA mentre que la de Tarrés està administrada per l’ajuntament de la localitat.

Categoria: Comarca