El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va visitar aquest divendres 12 de juny, juntament amb el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, l’alcalde del Vilosell, Jordi Nogué, i l’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, la reparació duta a a terme al pont de la carretera LP-7013 sobre el riu Gorgs al Vilosell (Garrigues), afectat pels aiguats de l’octubre passat. Els treballs han comptat amb un pressupost de 620.000 euros. Amb la finalització d’aquesta obra, han culminat els treballs per a reparar els desperfectes que van ocasionar els aiguats en carreteres de la comarca de les Garrigues, amb una inversió total d’1,8 MEUR.

L’LP-7013 és la carretera d’accés al Vilosell i passa per sobre del riu Gorgs amb un pont de 5 metres de llum i 5,5 d’amplada. Els aiguats del 22 i 23 d’octubre com a conseqüència de la DANA van afectar greument el pont i els talussos d’acompanyament de l’estructura. Els treballs que ara han finalitzat han consistit en la construcció d’una nova plataforma del pont de 9 metres d’amplada mitjançant una llosa prefabricada sustentada per micropilots, la reconstrucció dels murs d’acompanyament amb esculleres de pedra calcària i la reconstrucció del ferm.

Durant l’execució d’aquesta obra d’emergència, el pas de vehicles lleugers s’ha mantingut amb pas alternatiu i ha estat prohibida la circulació als vehicles pesants. Un cop reparat el pont, el trànsit ha quedat restablert totalment.

Els aiguats de l’octubre passat van ocasionar desperfectes que han comportat treballs de reparació a la xarxa viària de les Garrigues de titularitat de la Generalitat per un valor total d’1,8 MEUR. A més de la del pont del Vilosell, s’han dut a terme obres d’emergència  a les carreteres LV-7023 entre Juneda i Castelldans, L-200, entre les Borges Blanques i Mollerussa i la C-233, de les Borges Blanques a Castelldans.