Bellaguarda organitza una Mostra Gastronòmica per promocionar l’Oli i la Tòfona el pròxim diumenge 23 de febrer.

La diada iniciarà ben aviat amb un esmorzar de brasa i Oli d’oliva Verge Extra les Trilles a la Cooperativa del Camp de Bellaguarda , on també es podran visitar les instal·lacions del molí.

Per conèixer l’innovador cultiu de la tòfona, a les 10:00 h està prevista una sortida al camp d’alzines per poder gaudir del treball dels gossos tofonaires en la cerca d’aquest apreciat fong.

A les 10:30 h tindrà lloc la inauguració oficial de la Mostra amb l’obertura de l’Espai Mercat (Sala Polivalent) un espai de fira de productes gastronòmics elaborats a la màxima proximitat possible. D’aquesta manera es vol respectar un espai d’intercanvi de productes de qualitat i elaborats per petits productors de la zona.

Jordi Pallàs, responsable del Restaurant Aimia de Lleida, iniciarà les activitats a l’espai cuina preparant diferents propostes gastronòmiques amb tòfona. El seguirà Lluis Bonillo de l’Aula Gastronòmica i professor de l’Escola d’Hostaleria de Lleida, que profunditzarà amb l’ús de l’OOVE a la cuina. També els productors de tòfones i la cooperativa de l’oli faran una prèvia presentació dels seus productes, amb els que els cuiners elaboraran les demostracions gastronòmiques.

Es reserva un espai perquè Ramonetto Licors, un nou projecte d’emprenedoria agroalimentària de Bellaguarda presenti el seu projecte i tots els assistents puguin gaudir d’un tast dels seus licors.

L’hora del vermut musical, serà l’entorn ideal per gaudir de les petites degustacions culinàries, amb un sistema de tapes on el protagonista del plat seran els productes de proximitat, l’oli i la tòfona. I per qui vulgui fer un bon àpat per dinar, el Restaurant Cal Ferran i el Bar Cal Ros oferiran un
menú dedicat a aquests dos productes protagonistes dels cultius de Bellaguarda.

La realització d’una jornada gastronòmica permetrà donar a conèixer la producció agroalimentària de qualitat que s’hi fa, per mitjà de tastos i degustacions, i alhora pot esdevenir una activitat amb reclam turístic, que pretén atraure visitants al poble i generar impacte econòmic.