Amb el peculiar nom de ‘Castawin’, aquest 31 d’octubre tindrà lloc a la plaça de l’Abadia la celebració de la castanyada a les Borges Blanques, organitzada per la Comissió de Festes i l’Ajuntament de la localitat.

A partir de les 17.30 horse es realitzarà un taller de coure castanyes amb l’antic propietari de la xurreria Planella de la localitat. De les 19 hores fins a les 21 hores es vendran castanyes a la Plaça de l’Abadia i a partir de les 21.30 hores se servirà sopar consistent en entrepà més beguda (aigua o vi). Els tiquets pel sopar es podien adquirir a diferents punts de la població i a l’Ajuntament per 5 €. Posteriorment, hi haurà l’actuació de la banda de versions dels 80, ‘Tu Rai-Band’, així com els ‘Comité per a la Defensa del Rock’, que versionen temes de Rock and Roll dels anys 70.

La Comissió de Festes habilitarà també a la plaça un mapa gegant de la població, amb els diferents punts i cases on els nens i les nenes disfressats podran passar a trucar i demanar dolços.

La idea de la Comissió de Festes és la de no perdre una tradició popular tan arrelada a Catalunya com és la de la castanyera, però al mateix temps sense anar en contra d’un esdeveniment que els nens i nenes esperen cada any amb més il·lusió, com és el Halloween.

Per altra banda, com cada any, l’Ajuntament habilitarà el dia de Tots Sants un servei de transport per a la ciutadania al cementiri municipal. El microbús sortirà de la Plaça Europa cada 30 o 45 minuts, en funció de la demanda, de les 9 del matí i fins a les 13.30 hores. També es disposaran cadires a la parada del cementi i davant de la Capelleta.