Les Borges Blanques han programat una campanya de donació de sang, aquest dijous a la tarda-vespre; l’inici de la V Ruta de la Tapa, el dissabte al tard; i la projecció divendres  la pel·lícula de cinema “Aladín” a la fresca, divendres nit, com a actes destacats per a iniciar un intens cap de setmana d’estiu, ple d’activitats per a tots els públics.

Aquest dijous, el Centre Cívic de les Borges Blanques, ha acollit entre les 18 i les 22 hores una nova campanya de donació de sang, organitzat pel Banc de Sang i Teixits.

El tradicional esmorzar popular de Sant Cristòfol que organitzen els Amics de la Font Vella, està previst dissabte, a les 9.30h, a les 12.30h hi haurà la missa i tot seguit la benedicció de vehicles. A partir de les 16h es durà a terme el 31è Concurs de Botifarra, a les 19h el berenar a base de coca amb xocolata i animació infantil, i al a nit el ball i fi de festa, a la mitja part del qual es lliuraran els premis del Concurs de Botifarra.

D’altra banda, dissabte a partir de les 20 hores, està previst que continuï la V Ruta de la Tapa de les Borges, pels 14 establiments que enguany hi col·laboren. Els que ho desitgin, també tindran l’oportunitat de tastar algunes de les 28 exquisideses amb les que l’Arbequí@; el Bar de Vidre; el Bar Memphis; el Bar Mònico; el Bar Restaurant Típic Kanandreu; el Bar Sancho; la Cafeteria Slàvia; la Cerveseria O’brothers; el Niu; la Tertúlia; el Mil Feliz; el Restauant Erigard; i la Tasca la Taca els han preparat per aquesta cinquena edició, en la qual poden tornar a gaudir del quinto més la tapa per només 2,50 euros, a més a més de participar i guanyar algun dels 3 premis de 100 euros en vals de compra i una samarreta commemorativa de l’ocasió.

El mateix dissabte, a les 23.30h, els Jardins del Terrall acolliran una nova edició del festival de música local ‘Borges Crema’, organitzat per l’Ateneu Popular Garriguenc i que enguany comptarà amb la participació dels grups comarcals garriguencs ‘Cor Rebel’, ‘La Quadrilla de la Muerte’, i ‘Vikt¡mas de la Suciedad’.

Pel que fa al diumenge, a les piscines municipals, a partir de les 11h i amb entrada gratuïta, s’hi celebrarà el popular ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’, per col·laborar amb la recerca de la malaltia i amb els familiars dels que la pateixen, amb una parada on es vendran productes, a més a més de poder nedar i fer metres amb diploma acreditatiu, expedit per la Fundació Esclerosi Múltiple i la regidoria de Benestar Social. Igualment, l’empresa Tritó Diving Center de les Borges, a partir de les 10h, hi durà a terme batejos de submarinisme per a les persones a partir de 12 anys que ho desitgin.

Finalment, l’Agrupació Sardanista de les Borges Blanques ha organitzat pel diumenge, a les 20h a la Placeta del Terrall (i al Pavelló de l’Oli en cas de pluja), la segona ballada de sardanes a la fresca de l’estiu, amb la Cobla ‘Vents de Riella’ d’Agramunt.

Entrega de premis als guanyadors de la promoció “Barris Antics”

Una cinquantena de persones, entre guanyadors, familiars i amics dels 31 agraciats del sorteig de la 9a campanya “Barris Antics:compra i guanya”, que es va celebrar dilluns al vespre, van recollir els seus respectius 30 premis aquest dijous, en un acte al que també van assistir l’alcalde Enric Mir, i els regidors Jordi Ribalta, Daniel Not i la tècnica de Promoció Econòmica, Silvia Mansilla.

Aquesta campanya, emmarcada en el Pla de Barris de la Generalitat i amb la qual es promocionen els municipis, així com els seus productes i la identitat del territori, incentiva el consum de proximitat als comerços locals a partir d’oferir un premi comú. Enguany, s’hi ha sumat 30 poblacions d’arreu de Catalunya i, en el cas de les Borges, ha comptat amb l’adhesió de 98 comerços, un dels quals també s’ha endut un premi.