El XVII Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida ‘Fem Banda’ arriba aquest divendres a la nit a les Borges, amb un concert a càrrec de la Sociedade Filarmónica de Santo Estêvâo. Igualment, aquest divendres al vespre s’inaugura l’exposició ‘Refranys il·lustrats’ de l’artista arbequí Ivan Egea, a l’Espai Macià. Així mateix, per dissabte, la capital de les Garrigues ha programat un espectacle de la mà del Grup de Teatre Nissaga.

Els actes culturals previstos per aquests dies arrencaran aquest divendres a les 20 hores, amb la inauguració de l’exposició ‘Refranys il·lustrats’, que romandrà a la Sala Ars25400 de l’Espai Macià fins al pròxim 28 d’agost. Es tracta d’una mostra d’il·lustracions que busquen reinterpretar refranys i frases fetes i conviden els i les espectadores a fer una segona lectura a través de la ironia i el doble sentit. Es tracta d’una exposició amb la qual el seu autor, l’artista Ivan Egea, posa el seu granet de sorra en pro de la llengua catalana, per ajudar a mantenir i continuar donant recorregut als refranys de tota la vida.

A continuació, a partir de les 22 hores, el Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida farà parada a les Borges de la mà de la Sociedade Filarmónica de Santo Estêvâo, una emblemàtica banda que prové del municipi portuguès de Benavente, que té els seus orígens al segle XIX, i que, juntament amb altres bandes d’arreu del món, ofereixen concerts en diferents municipis del territori durant el cap de setmana. La Sociedade Filarmónica de Santo Estêvâo és una banda guardonada i reconeguda que, sota la direcció del mestre João Raquel, ha portat el nom del col·lectiu a través de fronteres i han delectat el públic de diferents països del món. L’activitat es desenvoluparà a la plaça de la Independència, amb entrada gratuïta sense reserva prèvia per a totes les persones assistents.

Dissabte de teatre de la mà del grup borgenc Nissaga

Aquest dissabte, 2 de juliol, les Borges acollirà l’espectacle teatral ‘Ens ha caigut la sogra’, a càrrec del grup de teatre borgenc Nissaga. Es tracta d’una comèdia de Lluís Coquard, segons l’adaptació del propi Xavier Sans, que versa sobre una parella jove que desitja independitzar-se per viure sols al seu niuet d’amor. L’acte, organitzat pel Grup de Teatre Nissaga amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de les Borges, tindrà lloc al Pavelló de l’Oli, a les 22 hores. Es farà amb el sistema de taquilla inversa, de manera que no caldrà pagar entrada i, una vegada finalitzi l’espectacle, cada persona assistent podrà abonar el que consideri oportú.

Igualment, aquest cap de setmana, el barri de les Cases Barates de les Borges celebra la seva Festa Major després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia. Ho farà amb un sopar popular i una missa en record de tots els veïns i les veïnes del barri que ja no hi són.

Categoria: Cultura