El Museu de Cal Pauet de les Borges Blanques, el museu que reviu la vida col·legial de mitjans de segle XX, amplia horari i, a partir d’aquest 15 de juny, obrirà tots els dissabtes d’estiu de 20.30 a 23 hores per un preu de 2 euros per entrada.

Cal recordar que Cal Pauet, situat en ple centre de la capital de les Garrigues, és un espai cultural nascut fa tres anys arran de la iniciativa particular de Josep Maria Anglès i Farrerons.

Situat a l’antic molí d’oli propietat d’un dels avis de Farrerons, inclou més de 1.500 objectes dels anys 40, 50 i 60 que recreen els jocs de carrer, l’escola amb els llibres i pupitres, el cinema, els tebeos, la publicitat, les joguines. El mateix Josep Maria, descrivia la visita al museu com un mena de “turisme familiar de les emocions” ja que visitar l’exposició “fa aflorar sentiments gràcies al record que evoquen alguns dels objectes exposats”.

Actualment, l’equipament només obria dissabtes i diumenges de 10 a 13 hores i, amb aquesta ampliació horària, es contribuirà a donar a conèixer un dels actius patrimonials més importants de les Borges i el qual es manté en un excepcional estat de conservació.

foto d’arxiu