Família Torres aconsegueix la màxima distinció amb el vi Purgatori 2017 de Costers del Segre, en els Premis Vinari 2021
Purgatori 2017 de la Família Torres, elaborat al celler que tenen a les Garrigues i amb DO Costers del Segre, ha estat el guanyador del millor vi de Catalunya 2021 dels Premis Vinari. L’any 2018, la família Torres va finalitzar la construcció del seu celler a Costers del Segre, situat a l’històric mas de l’Aranyó del segle XVIII, entre Castelldans, Juneda i les Borges.
Després de rebre el guardó, els elaboradors del Purgatori 2017 es van mostrar molt contents de consolidar un projecte que va començar el 2012 i “rebre aquest premi, amb la repercussió que això pot tenir, ens ajudarà a donar valor al projecte i que tot tingui un sentit”. Així ho explica David Barriche, gestor i enòleg del celler Purgatori de la família Torres.
El passat divendres, 8 d’octubre, es van comunicar quins són els vins catalans, en les categories de criança, i els guardons especials dels Premis Vinari dels vins catalans 2021, corresponent a la nova edició del concurs, on s’hi han presentat prop de 850 vins d’arreu del territori català.
Altres vins de la comarca també han aconseguit premis:
- Saó Blanc 2019, de Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, ha obtingut la medalla d’or en categoria de Blancs de Criança.
- Pla del Tet 2018, de Clos Pons de l’Albagés, i Garnatxa de Cérvoles 2018, de Cérvoles celler a la Pobla de Cérvoles, s’han fet amb les medalles d’or i plata, respectivament, en la categoria de vins Negres amb Criança.
- En la categoria de vins Negres de Guarda, La Llena 2016 de Clos Pons de l’Albagés ha aconseguit la medalla d’or, Geol 2017 de Tomàs Cusiné al Vilosell i Roc Nu 2012 de Clos Pons a l’Albagés, també han estat reconeguts amb la medalla de plata.
La Vinya dels Artistes del celler Mas Blanc i Jové també ha estat reconeguda a la gala com una de les millors Vinyes de Paisatge Català.
Vi Purgatori
Cupatge de les varietats carinyena, garnatxa negra i syrah, Purgatori té una criança d’entre quinze i divuit mesos en roure francès i dos anys més en ampolla. Amb una maceració pre fermentativa d’entre deu i quinze dies, 14,5 graus alcohòlics i molt bona acidesa, aquest vi “pot evolucionar positivament durant una dècada”, segons els seus elaboradors.