Aquest dimarts, 25 de maig, es va disputar al Pavelló de l’Oli, la final de la primera edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, organitzats per l’Ajuntament de les Borges, en què es va imposar Guillem Garcia, de l’Escola Villa Retiro de Xerta. En segon lloc va quedar Eusebi Juanpere, de l’Escola d’Hoteleria de Lleida, i la tercera posició va ser per Irene Dot, de l’Escola d’Hoteleria de Barcelona, i Fernando Kügerl, de l’Institut Martí Dot.
Les Borges TV es va encarregar de la realització en directe de l’esdeveniment.
Cal recordar que a aquesta final hi van arribar dotze estudinats de cuina, tres de cadscuna de les quatre províncies, que van haver de preparar un arròs utilitzant tots els mateixos ingredients. Els cuiners que van prendre part d’aquesta final van ser:
- Barcelona: Irene Gil, Raquel Fernández, Fernando Kügerl.
- Tarragona: Joan Zamorano, Joan Taltavull, Guillem García.
- Lleida: Esther Subias, Eusebi Juanpere, Jordi Gregori.
- Girona: Josep Lozano, Ferran Repullo, Aleix Omedes.
En quant als premis rebuts pels guanyadors, inclouen tres premis a la millor creació gastronòmica que consisteix en un motiu escultòric derivat de la imatge i concepte del concurs. El primer premi, a més, gaudirà d’una estada de formació d’un any al restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona (Beca les Borges Blanques, Capital de l’Oli). El segon premi accedirà a una estada de formació de sis mesos al restaurant Deliranto de Salou (Beca les Borges Blanques, Capital de l’Oli). El tercer premi gaudirà d’una estada de formació de tres mesos al restaurant Benet de les Borges o el Ginjoler’, de Cornellà de Terri-Girona (Beca les Borges Blanques, Capital de l’Oli). A més, entre altres premis dels patrocinadors, el primer classificat obté un premi de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona per a un curs de formació.
A més, durant la final, també es va entregar el premi del concurs de receptes, que va recaure en la lleidatana Meritxell Gateu.
