Aquesta efemèride tindrà lloc el proper dissabte, 16 de novembre, entre l’Albagés i Cervià de les Garrigues.

Programa d’actes a l’Albagés

-Trobada d’assistents al Passeig Rambla de les Garrigues.

– Visita al trull d’Olis Pons on es procedirà a la degustació d’un esmorzar amb productes típics comarcals en plenes instal·lacions d’un vell molí en activitat en l’actualitat.

-Visita a el “Jardí de les Oliveres” dins la finca Clos Pons on coexisteixen 250 varietats d’oliveres (cinc per espècie) procedents de tot el món.

-Visita al Celler Clos Pons adscrita a la Denominació d’Origen Protegida de Vins “Costers de Segre”. La paraula “Clos” es refereix al fet que el vi des del naixement fins a la seva degustació, sempre ha estat a la mateixa finca. En aquesta ubicació es procedirà a presentar als Membres d’Honor. Aquesta distinció ha recaigut en personatges destacats vinculats amb la terra o amb la cultura de l’olivera i l’oli. Els personatges són àmpliament coneguts. Enric Ribera Gabandé, escriptor de cuina i humanitats, gran divulgador de la cuina catalana especialment la de Lleida i comarques. Francisco Lorenzo Tapia, fundador i president de l’Associació Olearum, cultura i patrimoni de l’oli, així com a escriptor, gran coneixedor dels olis espanyols, metge nutricionista i activista destacat en tots els àmbits divulgatius. Enric Vall Dalmau, president del Club de Tennis de Taula Borges, equip que milita a la Primera Divisió de tennis de taula espanyol i participant en diverses competicions d’àmbit internacional, empresari vinculat emocionalment a l’oli per les seves activitats juvenils a la cooperativa de la seva localitat de naixement.

Programa d’actes a Cervià de les Garrigues

-Trasllat a la població de Cervià on en el Restaurant “Els Fogons de la Carme” tindrà lloc l’apadrinament d’una olivera centenària. A continuació dinar de Germanor.

-Per tancar aquesta primera jornada es visitarà l’antic molí de pedres troncocòniques de la Família Tost – Estivill a la mateixa població on finalitzarà aquest primer capítol.