L’Ajuntament de les Borges Blanques, a través de la Comissió de Festes, ha obert un any més la convocatòria del concurs per escollir el cartell de la Festa Major d’aquest any 2021, que està previst que es reprengui del 3 al 7 de setembre després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia.

En aquest concurs hi poden participar totes les persones majors de 16 anys, que han de presentar les seves obres, originals i inèdites, fins al pròxim 30 de juliol, a les 14 hores, a les oficines de l’Ajuntament. La proposta guanyadora quedarà en poder del consistori borgenc, que en farà divulgació com a cartell oficial de la Festa Major 2021, mentre que el seu creador o creadora obtindrà un guardó de 200 euros com a reconeixement.

La regidora de Cultura, Ariadna Salla, ha animat a participar en aquesta activitat prèvia a la que serà la primera Festa Major de les Borges des de l’inici de la pandèmia, i ha recordat que aquest concurs anual per escollir cartell “ens permet exhibir el talent de les nostres terres a través d’un element tan representatiu i visible com és el cartell de festes, a la vegada que dona la possibilitat als i les artistes que ho desitgin de promocionar el seu art”, ha dit. Salla ha explicat que la Festa Major és “una de les activitats culturals més potents al municipi i a la comarca”, de manera que “malgrat que és necessari continuar extremant les precaucions, ja que el virus segueix entre nosaltres, també cal mantenir l’ambició i l’esperit de la festa”.

El jurat estarà presidit per l’alcalde, i integrat per un regidor o regidora, una persona del món de l’art, dues de les arts gràfiques i una persona  responsable de la Comissió de Festes. Una vegada finalitzi el termini de presentació d’obres, està previst que el jurat es reuneixi el pròxim 2 d’agost a les 21 hores, per escollir l’obra guanyadora. La proclamació del veredicte es farà pública a través del web de l’Ajuntament i de les seves xarxes socials, i el nom de la persona guanyadora figurarà al programa de festes.

Les indicacions per presentar els cartells al concurs

El format dels cartells ha de ser de 29,7 cm d’ample per 42 cm d’alt. Les propostes s’hauran de presentar en un suport rígid DIN A3. Si el cartell inclou una imatge fotogràfica, caldrà adjuntar-ne la diapositiva o un original digital de qualitat. L’autor o autora n’haurà de lliurar un exemplar en paper i també una còpia en suport informàtic, i amb la resolució adequada per a la seva impressió, i es compromet, si s’escau, a fer les adaptacions que calguin. Totes les obres presentades han d’incorporar la llegenda “Festa Major de les Borges Blanques 2021” i les dates 3, 4, 5, 6 i 7 de setembre.

Les obres han d’anar acompanyades d’un sobre tancat amb un pseudònim, que també haurà de constar a l’anvers del cartell i a l’interior del sobre juntament amb el nom real, l’adreça i el seu número de telèfon, i els autors o autores podran signar l’obra una vegada s’hagi conegut el veredicte.

Els dissenys es poden elaborar en qualsevol estil o tècnica que permeti la fotoreproducció i la impressió en quatre colors (quadricromia). No obstant això, no s’admetran tintes metal·litzades o fluorescents, ni relleus ni volums enganxats sobre el cartell.